Open Dag HKU Muziek en Technologie

Welkom bij de Open Dag van HKU Muziek en Technologie! Heb je interesse in het experimenteren met geluid, muziek en technologie? Ontdek of de opleidingen van Muziek en Technologie bij je passen.

Hoe werkt het?

Vandaag kun je tussen 10.00 tot 16.00 uur aansluiten bij de Open Dag. Je kunt de dag zowel online als fysiek bezoeken. Tijdens een online programma met presentaties en Q&A's vertellen we je alles over onze opleidingen en kun je terecht met al je vragen. Ook is er een fysiek programma zodat je de sfeer kunt proeven op onze verschillende locaties. Meld je aan om toegang te krijgen tot het online programma en op de hoogte te blijven van de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken.
 • Wachtwoord
  Om toegang te krijgen tot het online programma en op de hoogte te blijven van de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken moet je je eerst aanmelden. Na je aanmelding krijg je een e-mail met een wachtwoord dat geldig is voor alle Zoom-sessies in het programma. Ook laten we je meer weten over de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken. Ben je al aangemeld? Dan hoef je je niet nog een keer aan te melden.

  Wat past bij mij?
  Wanneer je je aanmeldt, vragen we je in welke richting je geïnteresseerd bent. Weet je niet welke richting je moet kiezen? Gebruik dan de opleidingskiezer. Hier vind je een overzicht van alle opleidingen per richting, maar ook bij welke richting iedere opleiding hoort. Heb je interesse in meerdere richtingen? Meld je dan aan voor de richting waar je de meeste voorkeur voor hebt.

  Wat ontvang je na je aanmelding?
  Je ontvangt maximaal 5 e-mails met onder andere het wachtwoord voor de Zoom-sessies, de juiste links naar het programma van jouw interesse en de webpagina waar de online Open Dag plaatsvindt.

  Ook HKU Studiekeuzenieuws ontvangen?
  Vink dan in het formulier ‘HKU Studiekeuzenieuws’ aan. Je ontvangt dan elke 2 weken een mail met informatie die je helpt bij het maken van je studiekeuze. Denk aan toelatingsinfo, toffe interviews en uitnodigingen voor (online) evenementen. Je kunt je op elk moment weer afmelden voor mails van HKU.

 • ​Zoom downloaden
  Download de Zoom-app gratis op je laptop of je mobiele telefoon. Meer weten over het gebruik van Zoom? Lees dan de instructie.

  Deelnemen aan een sessie
  Klik op de Zoom-link in het programmablok van de school of opleiding. Vervolgens kom je in de online sessie terecht. Je camera en microfoon kun je aan- of uitzetten met de iconen (op je laptop linksonderin). Tijdens de sessie hoor je van de docent of de co-host hoe je vragen stelt. Vaak zal dit via de chat gaan. Je opent het chat-venster door op het icoon te klikken (op je laptop onderaan, midden).

  Let op: wegens drukte kan het soms even duren voordat je wordt toegelaten tot een sessie.

  Om de privacy van alle bezoekers te beschermen, worden de Zoom-sessies tijdens de online Open Dag niet opgenomen.

Online routes

Per opleidingsrichting hebben we alvast een online route voor je samengesteld. Als je deze online route volgt, krijg je een zo genuanceerd mogelijk beeld van wat de opleiding voor jou in zou kunnen houden.

Bekijk hier de verschillende routes

Ontdek Muziek & Technologie

Tijdens de online Open Dag kun je kennismaken met de diverse vakgebieden binnen de opleidingen van Muziek en Technologie. Klik hieronder voor uitgebreide informatie over de online sessies!
  Toelating doen bij HKU Muziek en Technologie
  Waar moet mijn portfolio aan voldoen? En hoe beoordelen jullie of ik toelaatbaar ben? Directeur Jeroen van Iterson legt in dit filmpje uit hoe de toelatingsprocedure van HKU Muziek en Technologie eruit ziet. Wil je alvast feedback op je portfolio? Upload je werk en krijg live feedback die je kan helpen bij het voorbereiden van de toelating.

  FAQ | Vind het antwoord op veelgestelde vragen
  Bekijk alvast antwoorden op veelgestelde vragen, zoals die over de toelatingseisen, procedure, het onderwijs tijdens corona en meer in onze FAQ.

  Meer weten?
  Lees hier alles over Muziek en Technologie!
 • Benieuwd wat onze docenten van jouw portfolio vinden? Upload je werk (onder vermelding van je naam) en krijg live feedback op jouw werk. Na afloop van de Open Dag zal je werk verwijderd worden.

 • Benieuwd naar hoe een klankontwerpproject eruit kan zien? Bekijk de geluidsinstallaties die studenten maakten in het voormalige Pieter Baan Centrum.

 • Read everything about the Master of Music!

 • Een basisopleiding kan je helpen bepalen of een opleiding op het grensvlak van Muziek en Technologie bij je past. Stel je vragen over de basisopleiding aan de studiebegeleiders in de sessie 'In gesprek met eerstejaars-studenten en studiebegeleider'.

  Lees hier alles over de Basisopleiding Muziek en Technologie!

Online programma HKU Muziek en Technologie

Algemene informatie over Muziek en Technologie
In gesprek met eerstejaars
Info en Q&A over Compositie
Info en Q&A over Music Production, Studio Technology en Live Audio
Info en Q&A Music Design for Games and Interaction
Info en Q&A Audio Design & Sound Design
Hack the Beats & de veelzijdigheid van technologie
Master of Music - Music Design
Online Portfoliogesprekken
Studenten aan het werk
Q&A Studentzaken HU
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
Algemene informatie over Muziek en Technologie
In gesprek met eerstejaars
Info en Q&A over Compositie
Info en Q&A over Music Production, Studio Technology en Live Audio
Info en Q&A Music Design for Games and Interaction
Info en Q&A Audio Design & Sound Design
Hack the Beats & de veelzijdigheid van technologie
Master of Music - Music Design
Online Portfoliogesprekken
Studenten aan het werk
Q&A Studentzaken HU

Bekijk het volledige HKU-programma

Wil je ook eens bij een andere school rondkijken en meedoen aan een sessie? Geen probleem! Je kan met hetzelfde wachtwoord deelnemen aan alle sessies van de online Open Dag van HKU!

Ga naar een andere school!

English website

Want to see which online sessions we offer in English during our online Open Day?

Click here!

Studentenwerk

Onze studenten werken aan muziek voor games en films, audiovisuele installaties, hun eigen dj-set, apps en vele andere uitingen. Bekijk hoe zij experimenteren met muziek, klank, geluid en diverse technologieën – en hoe hun werk ingezet kan worden in de praktijk.

Factsheet

Alle informatie over onze school nog eens rustig nalezen? Download de brochure!

Wil je meer weten?

Voor alles wat je rondom je studie moet regelen kun je terecht bij bij de veelgestelde vragen.

Mocht je meer informatie nodig hebben of staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? We hebben tijdens de Open Dag twee momenten waarbij je in een één-op-één gesprek je vraag kan stellen aan onze afdeling Studentzaken. Tijdens de eerste sessie kun ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Studentendecanen
Tijdens de eerste sessie kun je ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Q&A Studentzaken HKU
Sessie 1: 11.00 - 13.00 (ook studentendecanen aanwezig)
Sessie 2: 14.00 - 16.00

Algemeen contact
Mocht het te druk zijn bij deze sessies, of wil je ons liever op een ander moment bereiken? Bel of mail ons na de Open Dag!

Telefoon: 030 – 2091540 (maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00)
E-mail: sz@hku.nl