Open Dag HKU Media

Welkom bij de Open Dag van HKU Media! Een goed verhaal begint bij een goed idee. Maar hoe verbeeld je dit idee? En hoe weet je daar een publiek mee te raken? Bij HKU Media leer je verhalen maken met impact.

Hoe werkt het?

Vandaag kun je tussen 10.00 tot 16.00 uur aansluiten bij de Open Dag. Je kunt de dag zowel online als fysiek bezoeken. Tijdens een online programma met presentaties en Q&A's vertellen we je alles over onze opleidingen en je kunt er terecht met al je vragen.
 • Wachtwoord
  Om toegang te krijgen tot het online programma en op de hoogte te blijven van de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken moet je je eerst aanmelden. Na je aanmelding krijg je een e-mail met een wachtwoord dat geldig is voor alle Zoom-sessies in het programma. Ook laten we je meer weten over de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken. Ben je al aangemeld? Dan hoef je je niet nog een keer aan te melden.

  Wat past bij mij?
  Wanneer je je aanmeldt, vragen we je in welke richting je geïnteresseerd bent. Weet je niet welke richting je moet kiezen? Gebruik dan de opleidingskiezer. Hier vind je een overzicht van alle opleidingen per richting, maar ook bij welke richting iedere opleiding hoort. Heb je interesse in meerdere richtingen? Meld je dan aan voor de richting waar je de meeste voorkeur voor hebt.

  Wat ontvang je na je aanmelding?
  Je ontvangt maximaal 5 e-mails met onder andere het wachtwoord voor de Zoom-sessies, de juiste links naar het programma van jouw interesse en de webpagina waar de online Open Dag plaatsvindt.

  Ook HKU Studiekeuzenieuws ontvangen?
  Vink dan in het formulier ‘HKU Studiekeuzenieuws’ aan. Je ontvangt dan elke 2 weken een mail met informatie die je helpt bij het maken van je studiekeuze. Denk aan toelatingsinfo, toffe interviews en uitnodigingen voor (online) evenementen. Je kunt je op elk moment weer afmelden voor mails van HKU.

 • ​Zoom downloaden
  Download de Zoom-app gratis op je laptop of je mobiele telefoon. Meer weten over het gebruik van Zoom? Lees dan de instructie.

  Deelnemen aan een sessie
  Klik op de Zoom-link in het programmablok van de school of opleiding. Vervolgens kom je in de online sessie terecht. Je camera en microfoon kun je aan- of uitzetten met de iconen (op je laptop linksonderin). Tijdens de sessie hoor je van de docent of de co-host hoe je vragen stelt. Vaak zal dit via de chat gaan. Je opent het chat-venster door op het icoon te klikken (op je laptop onderaan, midden).

  Let op: wegens drukte kan het soms even duren voordat je wordt toegelaten tot een sessie.

  Om de privacy van alle bezoekers te beschermen, worden de Zoom-sessies tijdens de online Open Dag niet opgenomen.

 • Wil je kennis komen maken met onze locatie Oudenoord? Er zijn nog een paar plekken beschikbaar tijdens de rondleidingen van 14.30 tot 15.30 uur en van 15.00 tot 16.00 uur.

  Meld je aan voor het fysieke programma

  Let op: wil je ook het online programma volgen? Meld je daar apart voor aan.

De opleidingen van HKU Media

Bij HKU Media staat het vertellen van verhalen centraal. Dit doen we via verschillende mediaplatformen. Bekijk hieronder de video's en maak kennis met alle verschillende opleidingen die HKU Media je te bieden heeft, neem een kijkje in de werkplaatsen van de HKU en bewonder het werk van studenten!

Online programma HKU Media

Klik op de sessie die je wilt volgen in het programmablok hieronder en vul het wachtwoord in. Heb je nog geen wachtwoord? Meld je dan eerst aan en je krijgt het per email toegezonden. Veel plezier!

AD Digital Media
Animation
Audiovisual Media
Brede Basisopleiding
Doorstroom van mbo naar hbo
Graphic Design
Illustration
Image and Media Technology
Photography
Photography
Q&A Studentzaken HKU
10.00
10.30
11.00
11.30
12.00
12.30
13.00
13.30
14.00
14.30
15.00
15.30
AD Digital Media
Animation
Audiovisual Media
Brede Basisopleiding
Doorstroom van mbo naar hbo
Graphic Design
Illustration
Image and Media Technology
Photography
Photography
Q&A Studentzaken HKU

Ontdek onze opleidingen

Meer weten over een specifieke opleiding? Bekijk hieronder filmpjes van studenten, lees interessante verhalen en lees uitgebreide informatie over het programma.

 • Introductie HKU Media
  Onze directeur Mir Wermuth vertelt je graag meer over studeren bij HKU Media.

  Werkplaatsen
  Bekijk het introductiefilmpje van de verschillende werkplaatsen op locatie Oudenoord, namelijk:

  Je kunt de werkplaatsen ook fysiek komen bezoeken. Maar let op, dit kan alleen wanneer je je daarvoor inschrijft.

  HKU Salon Talk Show 'Vanaf Hier'
  Salon is een platform voor en door studenten van HKU. Wij realiseren exposities, lezingen, workshops, discussies én een podcast waarin uitwisseling met anderen centraal staat.
  De connecties die je maakt tijdens je studententijd kunnen heel waardevol zijn, ook nadat je bent afgestudeerd. Door het organiseren van diverse evenementen willen wij studenten van verschillende afdelingen met elkaar in contact brengen wat hopelijk leidt tot nieuwe verbindingen, ideeën en inspiratie.

  Vanaf Hier’ is een serie afleveringen (podcasts) met telkens een andere maker als gast. We proberen hen beter te leren kennen door het werk van een andere maker te analyseren en te bespreken. De afleveringen vormen een kettingreactie; iedere aflevering wordt de geanalyseerde maker—uit de vorige aflevering—uitgenodigd om met ons het werk van een ander te bespreken, enzovoort.We willen de luisteraar kennis laten maken met het werk van studenten van HKU en inzicht geven in hun maakproces.

  Voor de Open Dag in maart 2021 maakten wij een speciale aflevering van deze podcast waarin studenten van verschillende opleidingen van HKU Media te gast zijn. We gaan met hen in gesprek over hun denkproces als makers, wat zijn hun inspiratiebronnen en hoe maken ze keuzes in hun werk? En wat zijn de verschillen en overeenkomsten?

  Als je vragen of opmerkingen hebt voor de makers van ‘Vanaf Hier’ of aan een van de gasten, dan kun je die sturen naar vragenvanafhier@gmail.com.

  Lees meer over Salon:
  Website Salon
  Salon op Instagram
  Salon op Facebook

 • Ontdek Graphic Design in dit filmpje!

  Meer weten?
  Lees alles over Graphic Design!
 • Ontdek Illustration in dit filmpje!

  Meer weten?
  Lees alles over Illustration!

 • Ontdek Image and Media Technology in dit filmpje!

  Meer weten?
  Lees alles over Image and Media Technology!
 • Ontdek Photography in dit filmpje!

  Meer weten?
  Lees alles over Photography!
 • Ontdek Animation in dit filmpje!

  Meer weten?
  Lees alles over Animation!

 • Ontdek de Associate Degree Digital Media in dit filmpje!

  Laat je inspireren door het werk van onze studenten!
  Midas de Muis

  Interesse in een meeloopdag?
  Klik hier om je aan te melden voor een meeloopdag op 5 april.

  Meer weten?
  Lees alles over de Associate Degree Digital Media

 • Ontdek Audiovisual Media in dit filmpje!

  Meer weten?
  Lees alles over Audiovisual Media!

 • Overweeg je een creatieve studie, maar weet je nog niet welke richting? Wil je graag een portfolio opbouwen voordat je toelating doet voor een bacheloropleiding aan een kunstacademie? Dan is de Brede Basisopleiding iets voor jou.

  Meer weten?
  Lees alles over de Brede Basisopleiding

Bekijk het volledige HKU-programma

Wil je ook eens bij een andere school rondkijken en meedoen aan een sessie? Geen probleem! Je kan met hetzelfde wachtwoord deelnemen aan alle sessies van de online Open Dag van HKU!

Ga naar een andere school!

Factsheet

Alle informatie over onze school nog eens rustig nalezen? Download hieronder de brochure!

Wil je meer weten?

Voor alles wat je rondom je studie moet regelen kun je terecht bij bij de veelgestelde vragen.

Mocht je meer informatie nodig hebben of staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? We hebben tijdens de Open Dag twee momenten waarbij je in een één-op-één gesprek je vraag kan stellen aan onze afdeling Studentzaken. Tijdens de eerste sessie kun ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Studentendecanen
Tijdens de eerste sessie kun je ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Q&A Studentzaken HKU
Sessie 1: 11.00 - 13.00 (ook studentendecanen aanwezig)
Sessie 2: 14.00 - 16.00

Algemeen contact
Mocht het te druk zijn bij deze sessies, of wil je ons liever op een ander moment bereiken? Bel of mail ons na de Open Dag!

Telefoon: 030 – 2091540 (maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00)
E-mail: sz@hku.nl