Utrecht studiestad

Utrecht is bruisend jong én indrukwekkend oud. Kiezen voor Utrecht betekent studeren in een gezellige en sfeervolle stad. Je ervaart de intimiteit van een kleine stad, met de voorzieningen en ambities van een grote stad. Een wereldstad in zakformaat, waar je je snel thuis voelt. Logisch dat zo veel studenten er willen wonen!

Utrecht Studentenstad

Utrechtstudentenstad.nl is de site voor Utrechtse studenten. Je vindt er een actueel aanbod van activiteiten en een overzicht met handige links.

Studentenverenigingen

Utrecht is een stad met opvallend veel studentenverenigingen. Je hebt als aankomend student een ruime keuze. De meeste studentenverenigingen liggen in het centrum van Utrecht waardoor ze goed bereikbaar zijn.

ViaKunst

ViaKunst is een kleine en creatieve studentenvereniging in Utrecht. Bij ViaKunst kun je vrijblijvend bezig zijn met kunst, cultuur en gezelligheid en kom je in contact met leden die dezelfde interesses delen.
Lees meer over ViaKunst

Sporten

In Utrecht kun je als student vaak met korting sporten. Daarnaast zijn er veel studentensportverenigingen waar je lid van kunt worden.

Politiek, cultuur en religie

Naast studentenverenigingen en sportverenigingen kun je als student in Utrecht ook politiek of internationaal actief zijn of lid worden van een van de religieuze verenigingen. Daarnaast heeft Utrecht een heel uitgebreid kunst- en cultuuraanbod.