Cultuur

In Utrecht kun je genieten van een afwisselend aanbod kunst en cultuur. Je kunt met korting naar musea, de stadsschouwburg, muziekcentrum TivoliVredenburg of een van de vele bioscopen en filmtheaters in de stad. Hiervoor moet je je studentenkaart en soms een bewijs van inschrijving laten zien.

Cursussen en optredens bij Parnassos Cultuurcentrum

Parnassos is het cultuurcentrum voor studenten in Utrecht. Bij Parnassos kun je cursussen volgen op het gebied van muziek, theater, fotografie, beeldende vakken, schrijven en dans. Ook kun je er dans-, muziek- en cabaretavonden, theaterproducties en jamsessies bezoeken.

Bekijk het aanbod op Parnassos.nl

Repetieruimtes huren

Bij Parnassos kun je repetitieruimtes huren van verschillende formaten. Deze zijn ingericht voor muziek, theater en dans. Elke ruimte heeft een muziekinstallatie en een gestemde piano. Wil je regelmatig komen repeteren? Dan is een Parnassospas handig. Met deze pas kun je (voor een maand of een jaar) tijdens openingstijden zo vaak je wilt oefenen in de repetitieruimtes.

Korting voor studenten

Als student krijg je korting op de cursussen en de faciliteiten bij Parnassos.

Open lesweek en inschrijven

Parnassos heeft twee cursusseizoenen:

  • september tot januari
  • februari tot juni.

In november en april zijn er vaak nog korte cursussen waarvoor je je kunt inschrijven. In september kun je gratis proeflessen volgen tijdens de Open lesweek.

Meer kunst en cultuur