Stages aanmelden Kunsteducatie

Heb je een stagevacature voor kunsteducatie? Op deze pagina lees je wat de studenten van HKU Docent Beeldende Kunst en Vormgeving te bieden hebben. Ook kun je de stagevacature bij ons aanmelden.

Stage aanmelden

Studenten van de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving worden tijdens een stage voorbereid op de beroepspraktijk. Zij lopen stage in het onderwijs of bij een culturele instelling.

Heeft jouw organisatie een vacature voor een stage? Meld deze dan bij ons aan. Na aanmelding neemt het stagebureau van de studie contact op. Als je vragen hebt, mail dan naar Mai Linh Ly(stagecoördinator van HKU Beeldende Kunst). Dat kan via mailinh.ly@hku.nl

Stage voortgezet onderwijs

De studenten van de voltijdstudie lopen in jaar 3 een stage in het voorgezet onderwijs. De voorbereiding van de stage start in september. De stage zelf vindt plaats in de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie van de stageschool.

Studenten leren tijdens de stage om les te geven aan de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Ook wonen ze lessen bij in de onderbouw én bovenbouw. De student ondersteunt de stagementor van de school.

Stageplekken aanmelden

Via onderstaande button kunt u stages aanmelden. Na aanmelding zal er contact met u worden opgenomen door het stagebureau van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

Stage positionering

De studenten van de voltijdstudie lopen in jaar 4 een positioneringsstage. Deeltijdstudenten doen dat in jaar 2. Ze verzorgen lessen of educatieve activiteiten geschikt op het maken en beschouwen van kunst.

Studenten leren tijdens de stage zelfstandig les te geven in kunstvakken en/of zelfstandig werkzaam te zijn als kunsteducator. Ze worden begeleid door een stagementor vanuit de stageschool of instelling en een door een stagebegeleider vanuit de studie.