Research & Development

Technologie is constant in ontwikkeling en kent grenzeloze creatieve toepassingen. Bij Creatieve Technologie onderzoeken we deze ontwikkelingen constant en kijk naar mogelijke toepassingsvormen in het kunstonderwijs. Lees hier hoe we dit doen.

Onderzoeklabs

HKU heeft vele voorzieningen om met nieuwe technologie te werken. Er zijn veel digitale faciliteiten en onderzoekslabs waarin met technologie wordt gespeeld en waar wordt gekeken hoe nieuwe technologieen toegankelijk kunnen worden gemaakt.

Freaklabs

De freaklabs zijn jamsessies voor geinteresseerde medewerkers en studenten die een bepaalde technologie willen onderzoeken, kennis willen delen of kennis willen bundelen. Een voor een krijgen deelnemers een kans om hun technologie te presenteren en om feedback te vragen.

Virtuele productie

Er wordt in samenwerking met werkplaatsen en geïnteresseerde docenten onderzoek gedaan naar werkbare setups om met virtuele productie (real-time greenscreen) aan de slag te kunnen (momenteel vooral binnen 0.47). Hierbij wordt er gebruik gemaakt van game engines. Dit vormt een natuurlijke overlap tussen Games & Interactie en Media. Parallel wordt interesse in deze technieken gepolst om in de toekomst als inhoudelijk thema voor een DCT traject te kunnen dienen, en in de route daar naartoe zijn soapshops en/of freaklabs ook denkbaar.

GitHub

Bekijk allerlei onderzoeksresultaten, tools en resources ook op GitHub.

Contact

Heb je een relevant onderzoeksonderwerp? Neem contact op met Machiel Veltkamp, docent en projectleider Extended Realities binnen Creatieve Technologie, te bereiken via machiel.veltkamp@hku.nl.