Bij Het Klokhuis loopt alles op rolletjes dankzij Fleur

Interview Fleur van de Valk

Het Klokhuis, al 35 jaar favoriet bij de jeugd. Maar wat moet er allemaal gebeuren voordat het educatieve programma op tv te zien is? Fleur de Valk weet er sinds kort alles van, want zij loopt stage bij de productieafdeling. Van het rondrijden van acteurs tot het opmaken van de tekstboeken, Fleur zorgt dat alles op rolletjes loopt tijdens de draaidagen.

De stage van de Kunst en Economie studente past binnen het werkveld waarvoor zij in het tweede jaar koos: media. ‘Televisie, film, magazines; ik vind het allemaal leuk en koos daarom voor dit veelzijdige werkveld', vertelt Fleur.

‘Het Klokhuis vond ik vroeger altijd al super leuk om te kijken. Bij het zien van de vacature dacht ik eigenlijk: dat lukt toch nooit. Ik had wel het idee dat productie me goed zou liggen. Ik ben goed in dingen regelen. In mijn hoofd denk ik vaak ik schemaatjes en ik hou ervan om dingen aan te pakken. De vaardigheden leer je tijdens de opleiding: je organiseert evenementen, maakt callsheets en je hebt contact met echte opdrachtgevers of partners.'