Urubu

Felipe von Dobschutz-da Silva

Felipe von Dobschutz-da Silva is een mediakunstenaar gespecialiseerd in geluid, interactie en technologie. Tijdens zijn afstuderen toonde hij twee installaties: de Auditory Pocket Dimension en Birdcage's Urubu.

Het werk

“Urubu, urubu, urubu quantas penas tem no cu?” De laatste woorden van Houtje Touwtje Pauwtje waren bijna niet te verstaan terwijl de gier zijn snavel opentrok en begon te feesten op de pauw.
Auditory Pocket Dimension
De Auditory Pocket Dimension (APD) is een interactieve geluidsinstallatie die het laag-volume performance ‘Entities’ van inaudible aanvult. De geluidsgeïsoleerde kubus maakt van buitenaf harde ruisgeluiden, maar zodra een hoofd erin wordt gestoken valt de ruis weg en biedt een stille soundscape zich aan. De soundscape is samengesteld uit geluidsfragmenten en motieven van de performance.
Microchaps
Microchaps is een audio-culinaire installatie die onderzoekt hoe muziek de focus en smaakervaring van eten beïnvloedt. Muziek wordt samen gemaakt door de aperitieven te eten. Elke aperitief belicht een smaak en zijn geluid; zoet, pittig en hartig.
Door middel van facial-tracking klinkt er bij elke kauw een auditieve interpretatie van de smaak, die samen harmonieën en akkoordenprogressies vormen.

De maker

Felipe von Dobschutz-da Silva

Music Design for Games and Interaction
email
website