SUMMUM

Dexter Kerr & Flip Kwakkel

Tijdens HKU Showcase Media bewonder je projecten van designers en onderzoekers. Bekijk SUMMUM, een project uit 2019 van Audiovisual Design studenten Dexter Kerr en Flip Kwakkel.

Het werk

SUMMUM is een korte minimalistische fictiefilm van 10 tot 15 minuten. De film gaat over Ravi en zijn zoontje Noah. Ravi heeft last van hoogtevrees. Gedurende de film komt hij er achter dat zijn angst om te praten over deze hoogtevrees en de angst om het over te dragen aan zijn zoontje veel groter is. Hij leert de problemen rondom zijn hoogtevrees op te lossen waardoor hij het probleem isoleert en onbelangrijk maakt.

Stichting Angst, Dwang en Fobie

Dexter Kerr en Flip Kwakkel zijn voor deze film in zee gegaan met stichting Angst Dwang en Fobie. Deze stichting is zeer begaan met het onderwerp en weet hier veel vanaf. Ook heeft de stichting een groot netwerk van psychologen, specialisten en ervaringsdeskundigen die konden helpen met het checken van de facts van het scenario. Dexter en Flip wilden namelijk graag een realistisch en integer verhaal vertellen.

De makers