Muurschildering op HKU-locatie Oudenoord

Sjoerd Groneschild

Oud-student Sjoerd Groneschild (Illustratie) maakt gigantische muurschildering op HKU-locatie Oudenoord.
Wat doe je als je studenten na een corona-lockdown een warm welkom wilt geven op locatie? Je laat een gigantische muurschildering maken, dachten medewerkers en docenten van HKU-locatie Oudenoord. Zij vroegen oud-student Sjoerd Groneschild zich uit te leven op twee kale wanden bij de entree van het gebouw.

Fenix

Sjoerd schilderde een Fenix die uit de as herrijst, als symbool voor een nieuwe start na een periode van tegenslag. Sjoerd: ‘Ik had opstartproblemen tijdens mijn studie. Door nekklachten moest ik bijna stoppen en daarnaast had ik moeite om mijn draai te vinden. Dat ik nu, drie jaar na het behalen van mijn diploma, zo’n prominente mural mag maken vind ik héél gaaf. Ik hoop dat het werk een inspiratie vormt voor andere studenten die moeite hebben om hun plek te vinden en zich om die reden soms zorgen over de toekomst maken. Blijf maken, geef niet op!’

Spectaculaire ode

Sjoerd studeerde Illustration aan HKU Media en maakt spectaculaire installaties van hout, gecombineerd met hyperrealistische portretkunst. Hij viel tijdens zijn afstuderen in 2019 al op met zijn ‘Spectaculaire ode aan badminton’, waarvoor hij zo’n 130 stukken hout uitzaagde en beschilderde. Momenteel is hij werkzaam als freelance mural artist.