How the tree fell in the forest and how no-one heard it fall - a reconstruction

How the tree fell in the forest and how no-one heard it fall - a reconstruction

Het werk

Van maandag 1 juni t/m zaterdag 13 juni 2020 werd, op een geheime locatie in Nederland, een performance-kunstwerk uitgevoerd dat dertien dagen duurde. Zeven afstuderende acteurs trokken zich, samen met een artistiek team, terug uit de bewoonde wereld. Ze kozen ervoor om zichzelf onzichtbaar te maken in een poging om ultieme vrijheid te ervaren. Wat blijft er van ons over als er niemand naar ons kijkt?

Op 19 en 20 juni hebben reconstructies plaatsgevonden van deze dertiendaagse performance. Daarin wordt gebruik gemaakt van restanten, documentaties en overleveringen uit de oorspronkelijke performance. De reconstructies hebben elk 5 uur geduurd. Het publiek was welkom om te komen kijken wanneer ze wil, hoe vaak ze wil, en te blijven zo lang ze wil.

Een afstudeerproject van: Patsy Kroonenberg, Sharlee Daantje, Dagmar Ketelaers, Isabel Hees, Max Laros, Barend van Daal en Rosita Segers
Onder begeleiding van: Mart van Berckel, Mauro Casarini, Rosa Schützendorf

De makers


Isabel Hees

Ik ben blij dat we geen compromis hebben gesloten. Dat vond ik echt tof.

Barend van Daal

Voor mij heeft dit project alle regels en systemen van het theaterveld opengebroken. Ik heb het gevoel, nu ik mijn diploma heb, dat ik alle kanten uit kan.

Dagmar Ketelaers

Als je volledig open staat weet je nooit als je begint waar je eindigt.

Max Laros

Als ik deze vrijheid kan vinden in een vaste tekst dan kan het volgens mij niet meer fout gaan.

Sharlee Daantje

We hebben ons oprecht verhouden tot alles op de vloer. Dat vind ik echt ziek. Als dit voor altijd mag zijn, dan ben ik gelukkig hoor.

Patsy Kroonenberg

Ik vond het fijn om echt onze intuïtie te volgen en daardoor uit te komen waar we zijn uitgekomen. Dan kan je eigenlijk geen verkeerde keuzes maken.

Rosita Segers

Het voelt als een cadeau vlak voor het afstuderen: zo vrij te spelen als een kind.

Armand Rosbak

Spelen voor film en spelen voor theater is als voetbal op het veld vergelijken met zaalvoetbal. Het is een andere tak van sport.