HKU Theater en 2turvenhoog

Studenten van HKU Theater, HKU Muziek & Technologie en HKU Media maken interactieve installaties voor 2turvenhoog festival.
Samenwerking HKU Theater en 2turvenhoog

Studenten van verschillende opleidingen van HKU Theater, HKU Muziek & Technologie en HKU Media maakten voor 2turvenhoog festival 2023, een internationaal theaterfestival voor kinderen van 0 tot 6 jaar, gedurende 10 weken twee interactieve kunstinstallaties: KRONKEL en Interlinked. HKU en 2turven hoog werken al sinds 12 jaar samen; voor studenten een mooie gelegenheid om nieuw werk te maken voor een jonge doelgroep, voor 2turvenhoog een kans om samen te werken met jonge, enthousiaste makers, ontwerpers en kunstenaars in opleiding.


KRONKEL werd gemaakt door Gabrielle Chen (Taipei National University of the Arts, Theatrical Design and Technology), Astrid Glas (Image and Media Technology), Beaudé Hendriks, Suzan van der Poel en Isa Gardien (Docent Theater). Met dank aan Eddy Vogel, Jurriaan de Vries, Ingrid Wolff, Teunis Ruiten, Sophie Simenel, Joost van Wijmen, Simon van der Linden. De installatie was te zien van 10 tot en met 16 april in Philharmonie Haarlem en van 13 tot en met 16 april in Kunstlinie Almeren.

Interlinked werd gemaakt door Joris Takken (Music and Technology), Mila Philipsen (Music & Technology), Nick de Vries (Theatre in Education), Julia Buijs (Writing for Performance), Lucas Vonk (Music & Technology) en Caro Bisscheroux (Theatre in Education). De installatie was te zien op 10 en 11 april in Philharmonie Haarlem en van 13 tot en met 16 april in Kunstlinie Almere.