Diyar

Moayad Alhariry

Moayad Alhariry studeerde af met zijn korte animatiefilm 'Diyar'. Die draait om een vluchteling wie alles achter heeft moeten laten en het licht van zijn huis in leven probeert te houden op zijn weg naar zijn nieuwe bestemming.

Het Werk

Stel je voor midden op een berg te staan, gedwongen je thuis te verlaten en uit nood een beslissing moet nemen over je volgende bestemming. Wat neem je mee? Wat laat je achter? Is de wanhoop nabij?

Dit is het verhaal van miljoenen vluchtelingen ter wereld, voor wie hun ‘thuis’ in een donkere plaats is veranderd.
De korte animatiefilm 'Diyar' draait om een vluchteling wie alles achter heeft moeten laten en het licht van zijn huis in leven probeert te houden op zijn weg naar zijn nieuwe bestemming.

Moayad Alhariry: 'Het woord 'vluchteling' staat in de krantenkoppen, lokale of internationale kranten, iedereen heeft het over vluchtelingen. Als ik eerlijk moet bekennen kende ik de betekenis van dit woord niet eens, totdat de oorlog in mijn land uitbrak en ik zelf een vluchteling werd. In dit project wil ik een werk maken, dat handelt over het idee om je plek en je identiteit te verlaten, of gedwongen te worden om je eigen land te verlaten.'

De Maker: Moayad Alhariry

Iedereen heeft een eigen verhaal en ik als grafisch ontwerper, voel de noodzaak deze verhalen te vertellen. Ik visualiseer teksten tot verhalen en vorm emoties tot een eigen beeldtaal. Mijn interesse ligt voornamelijk in de relatie tussen de mens en zijn geheugen.

Verhalenvertellers hebben eindeloze mogelijkheden tot hun beschikking. Door het combineren van een diversiteit aan media als bijvoorbeeld; film, animatie en mijn grafische achtergrond probeer ik mijn en de verhalen van andere te vertellen.