HKU en Museum de Fundatie

Gezamenlijke exposities geven studenten en alumni kans om hun werk aan een groter publiek te laten zien.
Museum de Fundatie en HKU maken sinds 2020 gezamenlijk exposities. Studenten en alumni van HKU krijgen op deze manier de kans om hun werk aan een groter publiek te laten zien in tentoonstellingen die maatschappelijke thema’s als onderwerp hebben.

Exposities

Docenten, alumni en studenten van HKU werken samen met Museum de Fundatie aan exposities en onderwijsactiviteiten. Studenten en docenten bezoeken de expositie vanuit onderwijsprogramma’s en volgen bijeenkomsten, masterclasses en lezingen. Het museum biedt ruimte, kennis en ervaring aan het kunstonderwijs.

Projecten

Nature Talks – Kunst en design waarin de mens niet centraal staat

16 april 2022 – 21 augustus 2022

Nature Talks is de tweede tentoonstelling die Museum de Fundatie in samenwerking met HKU maakte. Vijftien alumni gaan de samenwerking met de natuur aan en laten andere manieren van omgaan met de wereld zien. Zij bieden met hun werk een nieuw perspectief op de samenleving.

De Film

Bekijk het werk en de ervaringen van de studenten in de film 'Nature Talks'.

Van wie is de wereld?

23 april 2021 - 22 augustus 2021

In de expositie Van wie is de wereld? namen negentwintig alumni en docenten van HKU stelling. Zij lieten zien hoe kunst en activisme zich tot elkaar verhouden. Vanuit hun eigen standpunt reageerden de makers op brandende actuele thema’s zoals klimaat, gender, racisme en identiteit. Het werk roept discussie op, want de vraag is: waar sta jij in de wereld?

Over Museum de Fundatie

Museum de Fundatie verbindt kunst, makers en publiek en is daarmee een podium voor ideeën, vernieuwing en schoonheid. Het museum biedt kansen aan nieuw talent in de Future Factory, het laboratorium van Museum de Fundatie.

Meer weten over deze samenwerking? Neem contact op met Jitske Hirs.