HKU en Bibliotheek Utrecht

De rode draad in de samenwerking tussen HKU en Bibliotheek Utrecht is het nastreven van maatschappelijke impact.

HKU en De Bibliotheek Utrecht staan middenin de samenleving. Onze studenten vertellen verhalen, zoals de bibliotheek dat ook doet. Zowel HKU als Bibliotheek Utrecht spelen een rol van betekenis in het sociaal-culturele veld. De rode draad in de samenwerking is het nastreven van maatschappelijke impact.

Samenwerking

Studenten van HKU krijgen de mogelijkheid om hun makerschap te verkennen in wisselwerking met nieuw publiek en onverwachte locaties, zoals de vestigingen van Bilbliotheek Utrecht. Zo kunnen studenten bijbehorende werkwijzen ontwikkelen en hun professionele netwerk uitbreiden. Bibliotheek Utrecht wil Utrechters inspireren om te leren, onder andere door leerprocessen (van studenten) zichtbaar te maken. Lees meer.

Bibliotheek Utrecht

De Bibliotheek Utrecht heeft een centrale bibliotheek en twaalf vestigingen in de stad met 1,2 miljoen bezoekers per jaar. Daarnaast verzorgt Bibliotheek Utrecht een uitgebreide programmering met meer dan 3000 educatieve, sociale en culturele activiteiten.

Meer informatie over dit project? Neem dan contact op met relatiemanager Jitske Hirs.

Projecten

Remix Zuilen (2019)
Studenten Muziek en Technologie maakten bij de Bibliotheek Zuilen een opnamestudio voor jongeren die ze openden met een eigengemaakte Remix Zuilen.

Springplank (2021)
Tijdens Springplank werd de hal van de nieuwe hoofdvestiging van De Bibliotheek Utrecht op de Neude omgetoverd tot expositieruimte van HKU-studenten.

HKU maakt Ruimte (2022)
In juni vond in Bibliotheek Utrecht HKU maakt Ruimte plaats. Het programma was een mix van exposities, Q&A’s met studenten, seminars, een pop-up store en talkshows met experts, docenten en studenten.

Vrijdagmiddagconcerten Conservatorium (2022)
Maandelijks gratis toegankelijk concert dat verzorgd werd door Conservatoriumstudenten.