HKU en Berlijnplein

HKU is samen met culturele, maatschappelijke, innovatieve organisaties en Gemeente Utrecht als partner betrokken bij de ontwikkelingen rondom Berlijnplein.
Van een zeven meter diepe kuil tot culturele ontmoetingsplek: de toekomst van Berlijnplein is weer een stap dichterbij. HKU heeft samen met culturele, maatschappelijke en innovatieve organisaties een samenwerkingsovereenkomst getekend met Gemeente Utrecht.

De komende jaren wordt het Berlijnplein getransformeerd van een cultuurplein met tijdelijke paviljoens, naar een cultuurhart met permanente gebouwen voor cultuur en ondernemers.

Beeld: Het Lege Atelier

Satellietlocatie

Op Berlijnplein verbinden cultuur, onderwijs, maatschappelijke en creatieve ondernemers de stad met de samenleving. Dat biedt mogelijkheden voor kruisbestuiving, nieuwe en spannende samenwerkingen. Ook voor studenten en alumni van HKU. HKU krijgt een satellietlocatie op het plein die naar verwachting in 2025 af zal zijn.

Samenwerking

Berlijnplein is een initiatief van de gemeente Utrecht, in samenwerking met RAUM, De Plaatsmaker, Kanaal30 en HKU. Berlijnplein krijgt een programma van expositie- en presentatieruimtes, studio’s voor dans, theater en muziek, ateliers, horeca en werkplaatsen voor onderwijs en creatieve industrie. Het plein biedt straks ruimte aan vele kunstenaars, makers, creatieve bedrijven en sociaal-maatschappelijke organisaties.

Meer weten over dit project? Lees meer op berlijnpleinutrecht.nl, houd deze pagina in de gaten of neem contact op met relatiemanager Jitske Hirs via jitske.hirs@hku.nl.