HKU Awards

Is je eindwerk bijzonder vernieuwend? Of heb je hierin een belangrijk onderwerp aangekaart? Dan maak je misschien wel kans op een HKU Award. Ieder jaar reiken we HKU Awards uit aan de opvallendste afstudeerprojecten van HKU-studenten. De prijzen worden uitgereikt tijdens een feestelijke avond in TivoliVredenburg.  
HKU Awards

Over HKU Awards

Je maakt kans op een HKU Award als je een bachelor- of masteropleiding aan HKU hebt afgerond met een excellente afstudeerproductie. Er zijn prijzen in drie categorieën: Ondernemerschap, Vernieuwing en Artistieke Prestatie. 

We vragen de directeuren van de schools ieder jaar om kandidaten voor te stellen. Uit ruim veertig kandidaten kiest de jury twee genomineerden per categorie. De winnaar in iedere categorie ontvangt € 5000,- die hij/zij vrij kan besteden. De overige vier genomineerden ontvangen € 500,-.

HKU Prijs Gemeente Utrecht

Naast de HKU Awards wordt sinds 2016 ook elk jaar de HKU Prijs Gemeente Utrecht uitgereikt. Dit is een prijs voor een talentvolle kunstenaar die net is afgestudeerd met een project van bijzondere maatschappelijke relevantie. Alle schools van HKU dragen één kandidaat voor. De jury nomineert daaruit drie maatschappelijke projecten. Ook hier krijgt de winnaar € 5000,- die hij/zij vrij kan besteden en gaan de genomineerden met € 500,-. naar huis. 

De Jury

Een onafhankelijke jury bepaalt de genomineerden en de uiteindelijke winnaars van de HKU Awards:

  • Rutger Verhoeven (oprichter en directeur Clever Lions) – voorzitter
  • Marijn van der Jagt (dramaturg en kunstjournalist De Groene Amsterdammer)
  • Bert Palinckx (artistiek directeur November Music)
  • Alain Dujardin (creative director Greenberry)
  • Marjolein Oomen (oprichter Double Dutch Lingerie, Strategy Designer Business Models Inc.)
  • Anne van der Zwaag (curator, schrijver, o.a. Object Rotterdam, Stichting Doen)

Winnaars HKU Awards 2019