AG

AG, Ruimte voor nieuwe kunst en media, is de tentoonstellingsruimte van HKU in het centrum van Utrecht en bestaat sinds 1996. Met ongeveer negen presentaties per jaar wordt hier ‘het beste’ getoond van wat HKU te bieden heeft.

Het AG-programma geeft een actueel beeld van het aanstormende HKU-talent binnen een breed scala aan kunstdisciplines: grafisch ontwerp, fotografie, mediatechnologie, beeldende kunst, mode, productontwerp, en meer.

Een belangrijk deel van het AG-jaarprogramma bestaat uit presentaties van HKU-studenten. Deze tentoonstellingen worden meestal voorafgegaan door een intensief onderwijstraject: in samenwerking met elkaar, begeleidende docenten en met de tentoonstellingscoördinator doen studenten ervaring op met de tentoonstelling als openbare presentatiecontext. Daarnaast biedt AG vaak een podium aan jonge professionele makers, vaak HKU-alumni, die zich onderscheiden binnen hun vakgebied. Andere tentoonstellingen ontstaan in samenwerking met culturele partners in Utrecht, zoals Fotodok, Impakt, Kunstliefde en het Nederlands Film Festival.

Voor meer info en een antwoord op de vraag of een tentoonstelling in AG voor jou tot de mogelijkheden behoort, bezoek ag.hku.nl.

Peter: ‘Binnen het onderwijs gaat het vaak om het proces en is het eindresultaat van secundair belang. In AG gaat het echt om hoe je jouw werk presenteert en is dat eindresultaat wél belangrijk. Bovendien krijgen studenten hier de kans om hun relatie met een (breder) publiek te onderzoeken, waardoor zij bijvoorbeeld met meer afstand naar hun werk leren kijken.'