Musician 3.0 Jubileumfeest: Young People Know Things

12,5 jaar innovatief muziekonderwijs

Musician 3.0 Jubileumfeest: Young People Know Things

Musician 3.0 viert feest

Beste mensen: het is zover! Een officiële mijlpaal in de geschiedenis van onze prachtige community, want dit jaar vieren we dat Musician 3.0 al 12,5 jaar levend en wel is. Daarom nodigen we je uit voor ons jubileumfeest op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart, onder de naam Young People Know Things. Laat jezelf inspireren terwijl je je onderdompelt in het universum van Musician 3.0.

Meld je aan!

Musician 3.0
Musician 3.0 is de jongste bacheloropleiding van HKU Utrechts Conservatorium. De opleiding is vrij van genre en stijl en niet-instrumentgebonden en leidt studenten op tot authentiek maker en/of uitvoerder, artistiek leider en interdisciplinair kunstenaar - met muziek als uitgangspunt.

Dit jubileumfeest is voor...
Iedereen met een warm hart voor muziekonderwijs; of dat nu als alumnus, huidig of toekomstig student is, docent of medewerker, vakgenoot of professional, uit binnen- en buitenland.


Voorlopig programma

Vrijdag 15 maart / 19:30 – 21:30
Onderbuik, Lunet I, Koningsweg 290, Utrecht

We trappen af met een underground preview in de Onderbuik; de muzikale kraamkamer voor jonge makers en performers in Utrecht. BUI, platform voor improvisatiekunst in Utrecht, presenteert een speciale editie van Freeplay; een sessie waarbij deelnemers improvisatiegewijs gezamenlijk toewerken naar een flitsperformance. De opening wordt verzorgd door Collectief Wezen van Madelief Lammers, dat locatiespecifieke voorstellingen maakt vanuit een samenspel tussen mens, keramiek en ruimte.

Zaterdag 16 maart / 10:00- 22:00
HKU Utrechts Conservatorium, K&W-gebouw, Mariaplaats 27, Utrecht

Ga mee op onze artistieke heldentocht door het K&W-gebouw. De reis is verdeeld in drie rondes, geïnspireerd op de drie principes waar ons onderwijs op is gebouwd: inspiratie, creatie en reflectie. Het volledige programma is ontworpen door de Musician 3.0-gemeenschap. Geniet van of neem deel aan muzikale optredens, spoken word, tentoonstellingen, installaties, videoprojecties en meer. De dag eindigt met Makers Mani-Fest: een festival vol performances van de 3.0 community.

10:00 - 11:15 Start
11:30 - 12:45 INSPIRATIE
12:45 - 14:00 lunchpauze (lunch inbegrepen)
14:00 - 15:30 CREATIE
16:30 - 17:30 REFLECTIE
17:30 - 19:30 Dinerpauze (diner niet inbegrepen)
19:30 - 21:30 Makers-Mani-Fest

Young People Know Things

Ter ere van het 12.5-jarig bestaan van Musician 3.0 verschijnt er een magazine met interviews van de docenten die de opleiding hebben opgericht. Een van hen is Tet Koffeman. Zij zegt in het magazine:

"We braken met de gedachtes en overtuigingen die zich diep in de ziel van het conservatorium hadden verankerd. Zoals het voeden van de angst om fouten te maken. En het idee dat je een ladder aan het beklimmen bent, in de hoop dat je op een dag de hoogste trede zou bereiken. Een van mijn kernprincipes is dat er helemaal geen ladder is. Het is een open veld. En het leren en verkennen is al lang geleden begonnen. Young People Know Things - Jonge mensen weten dingen.”