Wondermuziekkamer - bewerking van een Europese verzameling

Ion Kazantzidis & Dialoghi Trio: Dionysia Kazantzidi, Nefeli Alexouli en Sevastianos Motorinos

Wondermuziekkamer - bewerking van een Europese verzameling
Wondermuziekkamer is een interdisciplinair evenement en dialoog tussen een baroktrio en een interactieve installatie. De tentoongestelde stukken in de muziekkamer bestaan uit denkbeeldige dieren, imposante objecten, landschappen van verre landen en documentaties van de natuurgeschiedenis, maar ook muziek voor twee violen en klavecimbel. De composities zijn een selectie van 'stylus phantasticus' sonates uit de 17e eeuw, gespeeld op instrumenten uit die tijd.

Wondermuziekkamer is een hedendaagse bewerking van het rariteitenkabinet. In de barok verzamelde een rijke, verfijnde socialite obsessief voorwerpen en stelde ze tentoon. De voorwerpen wekten de schijn van kennis en sociale status en boezemden tegelijkertijd ontzag in bij gelijken. Ion Kazantzidis en Dialoghi Trio gebruiken voor hun bewerking animatronics, videoprojecties, schilderijen en interactieve rekwisieten, naast live muziek. De installatie en de muziek creëren een interactief netwerk, en vertellen samen het verhaal van de collectie. Wondermuziekkamer verbeeldt dit verhaal opnieuw met esthetiek, symbolen en betekenis van onze hedendaagse kijk.

Concept en installatie: Ion Kazantzidis
Musici: Dialoghi trio: Dionysia Kazantzidi, Nefeli Alexouli en Sevastianos Motorinos

Wondermuziekkamer is gefinancierd door Herstelgeldfonds Gemeente Utrecht in samenwerking met HKU Utrechts Conservatorium.