Movement & Sound

Eerstejaars studenten Musician 3.0

  • 31/10
  • 05/11
In de projectweek Musician & Sound gaan eerstejaars studenten Musician 3.0 vanaf maandag 31 oktober vijf dagen lang aan de slag in Muziekhuis Utrecht met als uitgangspunt: hoe werkt het maakproces als we ons niet laten leiden door ons hoofd, maar door ons lichaam? Resultaat zijn zo'n 24 korte perfomances van ieder maximaal 3 minuten, donderdag 4 november te zien in Muziekhuis Utrecht.

Je lichaam is je eerste instrument; dat is het uitgangspunt van de projectweek Movement & Sound. Studenten onderzoeken tijdens een bewegingstraining hun eigen lichaam, maar ook het lichaam van de ander én de ruimte die ze delen met elkaar. Als we ons meer bewust zijn van onze zintuigelijkheid, bewegen we daardoor dan ook anders, luisteren we anders naar elkaar en maken we zo ook andere muziek?

Studenten gaan gedurende de week ieder aan de slag met een eigen performance en nodigen daar één of meerdere medestudenten voor uit. Ze gaan multidisciplinair te werk; sommige studenten gaan aan de slag met muziek, anderen met beweging en/of dans, weer andere met tekst, videoprojectie, of een combinatie hiervan. De resultaten van hun onderzoek presenteren ze donderdag 3 november in Muziekhuis Utrecht.