Tijdens de Historische Week krijg je een week lang een kijkje in de keuken van de afdeling Historische Uitvoeringspraktijk. Docenten presenteren maar liefst twaalf modules bestaande uit lezingen, masterclasses en meer. Gedurende de week kun je ook een privé-hoofdvakles van een uur volgen van een docent naar keuze.
Aanmelden
Aanmelden voor de Historische Week kan door uiterlijk 15 januari een mailtje te sturen naar Ksenija Celner: ksenija.celner@hku.nl. Vertel daarin welk instrument je speelt en waar je muzikale interesse naar uitgaat. Deelname aan de week kost € 80,-.
Voor wie?
De Historische Week is voor iedereen van buiten HKU Utrechts Conservatorium die een kijkje in de keuken wil krijgen van Historische Uitvoeringspraktijk. Gevorderde kennis van een historisch en/of klassiek instrument is een voorwaarde voor deelname. Je kunt van maandag 23 tot en met vrijdag 27 januari meekijken en -doen met alle aangeboden modules. Ook studenten Historische Uitvoeringspraktijk en studenten Klassieke Muziek die kennis willen maken met de historische variant van hun klassieke instrument nemen deel aan de week.
Privé-hoofdvakles
Deelnemers van buiten HKU Utrechts Conservatorium hebben gedurende de week de mogelijkheid om een privé-hoofdvakles van een uur te volgen van een docent naar keuze. Een unieke kans om op conservatoriumniveau één-op-één een les te krijgen van een docent die expert is binnen zijn of haar historische vakgebied.
Hoofdvakdocenten zijn beschikbaar op de volgende dagen:
• Historical viool/altviool: Antoinette Lohmann (23 & 24 januari)
• Gamba & violone: Joshua Cheatham (23 januari)
• Klavecimbel: Siebe Henstra (24 t/m 27 januari)
• Blokfluit: Heiko ter Schegget (17 t/m 19 januari)
• Historische fluiten: Doretthe Janssens (23 & 24 januari)
• Hobo: Daniel Lanthier (25 & 26 januari)
• Historische piano's: Artem Belogurov (23 t/m 27 januari)
Docenten Historische Uitvoeringspraktijk geven de hele week lezingen, masterclasses en meer voor alle instrumentalisten. Een greep uit het diverse aanbod: de reconstructie van Bachs Markuspassie, een lezing over Bach en zijn orgelmuziek, een masterclass Basso continuo en een kennismaking van het klavecimbel en het klavichord.