Aanmelden 18+/ 21+ toets

Via deze pagina kun je je aanmelden voor de 18+/21+ toets van HKU. Lees, voordat je je aanmeldt, de informatie en algemene voorwaarden goed door.
Aanmelden 18+/ 21+ toets

Meer over de toets

Bekijk de algemene informatie op hku.nl over onvoldoende vooropleiding en de 18+/21+ toets met aandacht. HKU toetst voor alle bacheloropleidingen dezelfde 8 toetsonderdelen. Op hku.nl vind je ook informatie over welke toetsonderdelen dit zijn.

Aanmelden

Betaling

Je krijgt pas bericht over de toets zodra je de betaling hebt gedaan.

Toetsdatum

Er zijn jaarlijks drie toetsdagen (in mei, juli en augustus). Wanneer je voor de toets in augustus wordt uitgenodigd is er geen gelegenheid deze door te schuiven naar een later moment.

Wanneer je door bijzondere redenen de toets niet kan maken op de datum waarvoor je bent uitgenodigd, neem dan per ommegaande contact op met de Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl.

Functiebeperking

Heb je een functiebeperking zoals dyslexie of AD(H)D en verwacht je meer tijd nodig te hebben bij deze toets? Het is mogelijk om extra tijd te krijgen voor alle onderdelen van de toets. Voor deze aanpassing moet je je ruim op tijd (uiterlijk 3 weken voor de toetsdatum) melden. De gevraagde bewijzen moet je uiterlijk 2 weken voor de toets geüpload hebben. Het werkt als volgt:

1. Stuur een mail met als onderwerp functiebeperking en jouw studentnummer naar toelatingen@hku.nl. Wij sturen je dan een linkje naar een pagina waar je de bewijzen veilig kunt uploaden. Stuur dus geen documenten per mail!

2. Upload daarna via de ontvangen link:
  • Je officiële dyslexieverklaring mét het bijbehorende onderzoeksrapport óf
  • Een officieel bewijs van AD(H)D of andere concentratieproblemen.

3. Je krijgt een bevestiging per mail als je documenten in orde zijn.

Het is niet mogelijk om achteraf aanpassingen aan de toets te doen, dus zorg dat je ruim op tijd bent met het insturen van je documenten.

Heb je hierover nog vragen, mail dan de studentendecaan via sz@hku.nl.

Wiskunde-eis Creative Media and Game Technologies

Let op: bij de opleidingen Creative Media and Game Technologies (BCMGT) is er ook een wiskunde-eis! De 21+ toets geeft je enkel vrijstelling van de vooropleidingseis. Naast vrijstelling vooropleidingseis zul je voor deze opleiding dus ook nog één van de volgende deelcertificaten wiskunde A of B aan moeten leveren: staatsexamen, VAVO of een certificaat van Boswell Bèta.