Toelating Master of Music

Hierbij bevestigen we dat we je aanmelding voor de Master of Music van HKU Utrechts Conservatorium hebben ontvangen.

Toelating Master of Music

Toelatingsprocedure

Let op: heb je aangemeld voor de Master of Music Compositie van HKU? Klik dan HIER voor alle informatie over jouw toelating.

Het toelatingsexamen bestaat uit twee onderdelen:

 • De thuisopdracht bestaat uit een vragenlijst motivatie én Curriculum Vitae.

  1. Vragenlijst motivatie

  De vragenlijst motivatie is een invulbare PDF. Gebruik van dit bestand is verplicht; het wordt gedurende je master aangevuld met de rest van je studieplan. Dit document is in het engels.

  In de vragenlijst beschrijf je je technische en creatieve vaardigheden, je contextuele focus en je vaardigheden op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Je antwoorden dien je te baseren op vier competenties die in het document omschreven staan. Samen met je cv geeft dit ons inzicht in je ontwikkeling als musicus gedurende de laatste jaren en laat het ons zien hoe je de master wilt gebruiken voor je verdere ontwikkeling als professional.

  Download de Template Vragenlijst Motivatie (pdf) en na het invullen van deze vragenlijst sla je het document op. Gebruik als bestandsnaam: achternaam.motivatie.pdf

  2. Curriculum Vitae
  In je Curriculum Vitae vermeld je je persoonsgegevens en alle relevante opleidingen en werkervaring. Sla het document daarna op in een pdf bestand. Gebruik als bestandsnaam: achternaam.CV.pdf

  Deadline thuisopdracht

  Wij verzoeken je vriendelijk om de thuisopdracht te uploaden vóór de deadline die vermeld staat in de e-mail die je van ons hebt ontvangen. Als je voor de deadline de thuisopdracht niet hebt geüpload, dan gaan we ervan uit dat je geen toelating wilt doen. Je ontvang dan ook geen uitnodiging voor het praktijk toelatingsexamen.

 • Het praktische toelatingsexamen zal tussen 2 en 12 april 2024 op locatie plaatsvinden. Voor 15 maart 2024 ontvang je een e-mail met meer informatie over je praktijktoelating.

  Uitzondering Beiaard
  Voor de richting Beiaard zal het praktisch toelatingsexamen in juni 2024 plaatsvinden. De kandidaten die zich voor deze richting hebben aangemeld ontvangen t.z.t. een aparte uitnodiging voor het praktisch toelatingsexamen.

  Toelatingsopdrachten
  Voor praktisch toelatingsexamen vragen we je alvast om enkele toelatingsopdrachten voor te bereiden.

  Hieronder vind je alle informatie waaraan je opdrachten moeten voldoen:
  Toelatingsopdracht Master of Music (pdf)

Aanmaken account en uploaden thuisopdracht

Hieronder de instructies voor het aanmaken van een account voor de UC-uploadtool en het uploaden van je thuisopdracht:
Uploadinstructies (pdf)

Klik hier om een account aan te maken voor de UC-uploadtool en het uploaden van je thuisopdracht.

Afzien van toelating?

Wil je toch afzien van het toelatingsexamen, trek dan je aanmelding zo spoedig mogelijk in via Studielink.

Vragen

Kijk eerst of het antwoord op je vraag bij Vraag en Antwoord staat, onder de categorie 'Toelating'.

Heb je nog andere vragen, neem dan contact op met de Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl of 030-2091540 (werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur).