Je toelatingsopdracht willen we digitaal ontvangen. Deze kan verwerkt zijn in je portfolio (zorg ervoor dat we aan de naam zien dat dit je toelatingsopdracht is). Het kan ook een apart document zijn dat je via een Cloud service beschikbaar stelt (via een link), of een WeTransfer of iets dergelijks (maar zorg er dan voor dat deze ook lang genoeg beschikbaar is). Al met al,.. jij zult ervoor moeten zorgen dat wij deze opdracht goed en makkelijk kunnen ontvangen en inzien.
1. Interview en probleemstelling
Ga in jouw omgeving op zoek naar iemand die je eigenlijk helemaal niet zo goed kent (een buur, een winkelier, de wijkagent, straatmuzikant) en ga met deze persoon in gesprek over het leven, de maatschappij, .. probeer deze persoon beter te leren kennen. Tracht te achterhalen of er zaken zijn die deze persoon in het eigen leven mist, of waar ze tegen aan lopen of een specifieke problematiek hebben (= jouw ‘probleemstelling’ voor de volgende stap).
2. Edit en oplossing
a. Dit gesprek neem je op met een videocamera en monteer je tot een klein item over deze persoon, met zijn/haar problematiek/behoeftes/issues. Het gesprek zelf kan/mag lang duren, maar het filmpje over de persoon mag maximaal 1 minuut duren. Dus probeer tot de kern te komen van wat deze persoon beweegt en dwars zit.
b. Probeer voor de problematiek van deze persoon een oplossing te vinden als ontwerper van media. Dus zet je creativiteit in om een idee te bedenken waar deze persoon wat aan heeft. We zijn benieuwd waar je mee komt! We dagen je uit om in je creatieve proces innovatief te zijn, betekenis te geven aan wat je ontwerpt en lekker veel te maken om uiteindelijk tot een eindproduct te komen.
3. Eindproduct en procesverslag
Leg je hele proces vast, van idee tot eindproduct, van schetsen tot je experimenten. Verwerk dit hele proces tot een overzichtelijk geheel, met foto’s, tussenfases, link naar filmpjes,.. en een uitleg over wat je gedaan hebt in een .pdf file dat we via een link* kunnen inzien.
*(in de vragenlijst)