Open Dag HKU Utrechts Conservatorium

Welkom bij de Open Dag van HKU Utrechts Conservatorium! Spelen, maken en communiceren. Dat is wat je doet op HKU Utrechts Conservatorium. Het ontdekken van je talent staat hierin centraal. Zo word jij de muziekprofessional die optimaal communiceert met het publiek. Hoe zet jij je talent in om het publiek te verrassen?

Hoe werkt het?

Vandaag kun je tussen 10.00 tot 16.00 uur aansluiten bij de Open Dag. Je kunt de dag zowel online als fysiek bezoeken. Tijdens een online programma met presentaties en Q&A's vertellen we je alles over onze opleidingen en kun je terecht kunt met al je vragen. Ook is er een fysiek programma zodat je de sfeer kunt proeven op onze verschillende locaties.

Let op: voor aankomend studiejaar is het helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor een studie aan HKU Utrechts Conservatorium. Blijf op de hoogte van aanmelddeadlines via onze website.
 • Wachtwoord
  Om toegang te krijgen tot het online programma en op de hoogte te blijven van de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken moet je je eerst aanmelden. Na je aanmelding krijg je een e-mail met een wachtwoord dat geldig is voor alle Zoom-sessies in het programma. Ook laten we je meer weten over de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken. Ben je al aangemeld? Dan hoef je je niet nog een keer aan te melden.

  Wat past bij mij?
  Wanneer je je aanmeldt, vragen we je in welke richting je geïnteresseerd bent. Weet je niet welke richting je moet kiezen? Gebruik dan de opleidingskiezer. Hier vind je een overzicht van alle opleidingen per richting, maar ook bij welke richting iedere opleiding hoort. Heb je interesse in meerdere richtingen? Meld je dan aan voor de richting waar je de meeste voorkeur voor hebt.

  Wat ontvang je na je aanmelding?
  Je ontvangt maximaal 5 e-mails met onder andere het wachtwoord voor de Zoom-sessies, de juiste links naar het programma van jouw interesse en de webpagina waar de online Open Dag plaatsvindt.

  Ook HKU Studiekeuzenieuws ontvangen?
  Vink dan in het formulier ‘HKU Studiekeuzenieuws’ aan. Je ontvangt dan elke 2 weken een mail met informatie die je helpt bij het maken van je studiekeuze. Denk aan toelatingsinfo, toffe interviews en uitnodigingen voor (online) evenementen. Je kunt je op elk moment weer afmelden voor mails van HKU.

 • ​Zoom downloaden
  Download de Zoom-app gratis op je laptop of je mobiele telefoon. Meer weten over het gebruik van Zoom? Lees dan de instructie.

  Deelnemen aan een sessie
  Klik op de Zoom-link in het programmablok van de school of opleiding. Vervolgens kom je in de online sessie terecht. Je camera en microfoon kun je aan- of uitzetten met de iconen (op je laptop linksonderin). Tijdens de sessie hoor je van de docent of de co-host hoe je vragen stelt. Vaak zal dit via de chat gaan. Je opent het chat-venster door op het icoon te klikken (op je laptop onderaan, midden).

  Let op: wegens drukte kan het soms even duren voordat je wordt toegelaten tot een sessie.

  Om de privacy van alle bezoekers te beschermen, worden de Zoom-sessies tijdens de online Open Dag niet opgenomen.

 • Al onze opleidingen bieden een fysiek programma aan zodat je de sfeer kunt komen proeven op locatie. Het programma bestaat uit open lessen, meespeellessen, optredens, presentaties en meer.

  Meld je aan voor het fysieke programma

  Let op: wil je ook het online programma volgen? Meld je daar apart voor aan.

Online programma HKU Utrechts Conservatorium

Klik op de sessie die je wilt volgen in het programmablok hieronder en vul het wachtwoord in. Heb je nog geen wachtwoord? Meld je dan eerst aan en je krijgt het per email toegezonden. Veel plezier!
Jazz & Pop
Klassieke muziek & Historische Uitvoeringspraktijk
Docent Muziek
Musician 3.0
Q&A Studentzaken HKU
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
Jazz & Pop
Klassieke muziek & Historische Uitvoeringspraktijk
Docent Muziek
Musician 3.0
Q&A Studentzaken HKU

Fysiek programma HKU Utrechts Conservatorium

Al onze opleidingen bieden een fysiek programma aan zodat je de sfeer kunt komen proeven op locatie. Het programma bestaat uit open lessen, meespeellessen, optredens, presentaties en meer.

Meld je aan voor het fysieke programma

Let op: wil je ook het online programma volgen? Meld je daar apart voor aan.

De Nederlandse Beiaardschool
De Nederlandse Beiaardschool heeft een open ochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Kom langs aan de Grote Spui in Amersfoort bij een van de weinige plekken ter wereld waar je een conservatoriumopleiding tot beiaardier of klokkenist kunt volgen. Maak kennis met me de unieke, historische locatie vlakbij de Koppelpoort, praat met docenten en studenten en speel mee op de beiaard. Lees meer over de Nederlandse Beiaardschool op onze website. Let op: omdat we ons graag goed voorbereiden op je komst, vragen we je graag vooraf aan te melden.

Talkshows

Tijdens de Open Dag in november 2020 waren er een aantal talkshows te zien vanuit HKU Utrechts Conservatorium. Kijk ze hieronder terug.

Ontdek onze opleidingen

 • Persoonlijk gesprek met hoofdvakdocent
  Wil je graag een persoonlijk videogesprek met een hoofdvakdocent? Meld je dan aan via dit formulier! De hoofdvakdocent maakt zo snel mogelijk een afspraak met je. Aanmelden kan tot en met zaterdag 19 maart.

  Dit maken onze studenten
  Wil je zien wat onze studenten spelen en maken? Bekijk de video's van studentenwerk:

  Bekijk ook de video's over de hoofdvakken zang, gitaar en saxofoon. Hierin vertellen hoofdvakdocenten over studenten aan HKU Utrechts Conservatorium. Inlcusief fragmenten van lessen en concerten.

  Meer weten?
  Lees alles over Jazz & Pop!
 • Persoonlijk gesprek met hoofdvakdocent
  Wil je graag een persoonlijk videogesprek met een hoofdvakdocent? Meld je dan aan via dit formulier! De hoofdvakdocent maakt zo snel mogelijk een afspraak met je. Aanmelden kan tot en met zaterdag 19 maart.

  Vlogs
  Benieuwd naar Klassiek Zang studeren aan HKU Utrechts Conservatorium?

  • Studenten Maura Wesseling en Ellen van den Berg nemen je in dit vlog mee langs de verschillende zalen in het conservatorium, waar studenten zang zich voorbereiden op een projectweek.
  • Bekijk ook een vlog van Hugo Kampschreur, die vorig jaar afstudeerde aan HKU Utrechts Conservatorium.
  Bekijk ook de vlogs van deze studenten: En kijk mee met een les basso continuo.

  Meer weten?
  Lees alles over Klassieke Muziek & Historische Uitvoeringspraktijk!
 • Vlogs Docent Muziek
  Benieuwd naar Docent Muziek studeren aan HKU Utrechts Conservatorium? Student Roelof ter Poorten laat je in twee vlogs zien hoe een gemidddelde studieweek eruit ziet.

  Meeloopdagen
  Wil je fysiek kennismaken met Opleiding Docent Muziek? Loop dan een dagje mee met een eerstejaars student! Meelopen kan in december, februari en maart op maandag, dinsdag en vrijdag. Er is capaciteit voor maximaal twee aspirant studenten per dag. Voor meer informatie en om je aan te melden: stuur een mailtje naar Mathijs van der Heide: mathijs.vanderheide@hku.nl.

  Meer weten?
  Lees alles over Docent Muziek!

 • Meer weten?
  Lees alles over Musician 3.0!
 • Portret alumnus Master of Music Performance
  Benieuwd wat je leert tijdens de Master of Music Performance? Bekijk twee portretten van alumni: Meer weten?
  Lees alles over de Master of Music!

Bekijk het volledige HKU-programma

Wil je ook eens bij een andere school rondkijken en meedoen aan een sessie? Geen probleem! Je kan met hetzelfde wachtwoord deelnemen aan alle sessies van de online Open Dag van HKU!

Ga naar een andere school!

English website

Want to see which online sessions we offer in English during our online Open Day?

Click here!

Studentenwerk

Laat je inspireren door onze studenten!

Factsheet

Alle informatie over onze school nog eens rustig nalezen? Download de brochure!

Wil je meer weten?

Voor alles wat je rondom je studie moet regelen kun je terecht bij bij de veelgestelde vragen.

Mocht je meer informatie nodig hebben of staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? We hebben tijdens de Open Dag twee momenten waarbij je in een één-op-één gesprek je vraag kan stellen aan onze afdeling Studentzaken. Tijdens de eerste sessie kun ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Studentendecanen
Tijdens de eerste sessie kun je ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Q&A Studentzaken HKU
Sessie 1: 11.00 - 13.00 (ook studentendecanen aanwezig)
Sessie 2: 14.00 - 16.00

Algemeen contact
Mocht het te druk zijn bij deze sessies, of wil je ons liever op een ander moment bereiken? Bel of mail ons na de Open Dag!

Telefoon: 030 – 2091540 (maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00)
E-mail: sz@hku.nl