Open Dag HKU Games en Interactie

Welkom bij de Open Dag van HKU Games en Interactie! Wil je leren hoe je een goed spel ontwerpt? Ben je de game artist van de toekomst? Barst jij van de ideeën voor games, apps en andere technologische toepassingen? Ontdek of de opleidingen van Games en Interactie bij je passen.

Hoe werkt het?

Vandaag kun je tussen 10.00 tot 16.00 uur aansluiten bij de Open Dag. Je kunt de dag zowel online als fysiek bezoeken. Tijdens een online programma met presentaties en Q&A's vertellen we je alles over onze opleidingen en kun je terecht kunt met al je vragen. Ook is er een fysiek programma zodat je de sfeer kunt proeven op onze verschillende locaties.
 • Wachtwoord
  Om toegang te krijgen tot het online programma en op de hoogte te blijven van de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken moet je je eerst aanmelden. Na je aanmelding krijg je een e-mail met een wachtwoord dat geldig is voor alle Zoom-sessies in het programma. Ook laten we je meer weten over de mogelijkheid om het fysieke programma te bezoeken. Ben je al aangemeld? Dan hoef je je niet nog een keer aan te melden.

  Wat past bij mij?
  Wanneer je je aanmeldt, vragen we je in welke richting je geïnteresseerd bent. Weet je niet welke richting je moet kiezen? Gebruik dan de opleidingskiezer. Hier vind je een overzicht van alle opleidingen per richting, maar ook bij welke richting iedere opleiding hoort. Heb je interesse in meerdere richtingen? Meld je dan aan voor de richting waar je de meeste voorkeur voor hebt.

  Wat ontvang je na je aanmelding?
  Je ontvangt maximaal 5 e-mails met onder andere het wachtwoord voor de Zoom-sessies, de juiste links naar het programma van jouw interesse en de webpagina waar de online Open Dag plaatsvindt.

  Ook HKU Studiekeuzenieuws ontvangen?
  Vink dan in het formulier ‘HKU Studiekeuzenieuws’ aan. Je ontvangt dan elke 2 weken een mail met informatie die je helpt bij het maken van je studiekeuze. Denk aan toelatingsinfo, toffe interviews en uitnodigingen voor (online) evenementen. Je kunt je op elk moment weer afmelden voor mails van HKU.

 • ​Zoom downloaden
  Download de Zoom-app gratis op je laptop of je mobiele telefoon. Meer weten over het gebruik van Zoom? Lees dan de instructie.

  Deelnemen aan een sessie
  Klik op de Zoom-link in het programmablok van de school of opleiding. Vervolgens kom je in de online sessie terecht. Je camera en microfoon kun je aan- of uitzetten met de iconen (op je laptop linksonderin). Tijdens de sessie hoor je van de docent of de co-host hoe je vragen stelt. Vaak zal dit via de chat gaan. Je opent het chat-venster door op het icoon te klikken (op je laptop onderaan, midden).

  Let op: wegens drukte kan het soms even duren voordat je wordt toegelaten tot een sessie.

  Om de privacy van alle bezoekers te beschermen, worden de Zoom-sessies tijdens de online Open Dag niet opgenomen.

 • Studenten van Games & Interactie leiden je rond op locatie aan de IBB-laan. Ontdek het pand, stel je vragen en proef de sfeer. Er zijn rondleidingen van een uur om 10.30, 11.30, 13.30 en 14.30 uur. Let op: er is een beperkt aantal plekken van 80 personen per rondleiding, wacht dus niet te lang met jezelf aanmelden!

  Meld je aan voor een rondleiding

  Wil je ook het online programma volgen? Meld je daar apart voor aan.

Online programma HKU Games en Interactie

Klik op de sessie die je wilt volgen in het programmablok hieronder en vul het wachtwoord in. Heb je nog geen wachtwoord? Meld je dan eerst aan en je krijgt het per email toegezonden. Veel plezier!
Algemeen
Brede Basisopleiding
Q&A Studentzaken HKU
10.00
10.30
11.00
11.30
12.00
12.30
13.00
13.30
14.00
14.30
15.00
15.30
Algemeen
Brede Basisopleiding
Q&A Studentzaken HKU

Fysiek programma HKU Games & Interactie

Studenten van Games & Interactie leiden je rond op locatie aan de IBB-laan. Ontdek het pand, stel je vragen en proef de sfeer. Er zijn rondleidingen van een uur om 10.30, 11.30, 13.30 en 14.30 uur. Let op: er is een beperkt aantal plekken van 80 personen per rondleiding, wacht dus niet te lang met jezelf aanmelden!

Meld je aan voor een rondleiding

Let op: wil je ook het online programma volgen? Meld je daar apart voor aan.

Ontdek onze opleidingen

Meer weten over een specifieke opleiding? Bekijk hieronder filmpjes van studenten en maak een afspraak om feedback te krijgen op je portfolio.
 • Vragen over de toelatingsprocedure?
  Heb je vragen over de toelating voor een opleiding van Games en Interactie? Bekijk deze video, waarin docent Karen Groeneveld antwoord geeft op veelgestelde vragen.

  Informatie over de minoren van Games en Interactie
  Wil je je verdiepen in games en andere interactieve toepassingen? Bekijk onze minoren voor het studiejaar 2021/2022.

 • Meer weten?
  Lees hier alles over de bachelor Interaction Design!

 • Meer weten?
  Lees hier alles over de bachelor Game Art!

 • Meer weten?
  Lees hier alles over de bachelor Game Design!

 • Meer weten?
  Lees hier alles over de bachelor Game Development!

 • Meer weten?
  Lees hier alles over de Brede Basisopleiding!

 • Tijdens de online Open Dag kun je een gesprek aanvragen om je portfolio te bespreken met onze docenten. Aanmelden kan tot woensdag 16 maart 12:00 uur.

  Meld je aan via dit formulier

  Let op: er is plaats voor maximaal 20 mensen. Na inschrijving ontvang je per mail meer informatie over het tijdstip waarop je in gesprek kan met de docent. Het gesprek zal via Zoom plaatsvinden.

Bekijk het volledige HKU-programma

Wil je ook eens bij een andere school rondkijken en meedoen aan een sessie? Geen probleem! Je kan met hetzelfde wachtwoord deelnemen aan alle sessies van de online Open Dag van HKU!

Ga naar een andere school!

Studentenwerk

Onze studenten ontwikkelen eigenzinnige indie games, werken aan serious en entertainment games en verkennen nieuwe mogelijkheden voor AR en VR. Bekijk projecten van onze studenten en alumni en krijg een indruk van de skills die je bij ons kunt opdoen.

Factsheet

Alle informatie over onze school nog eens rustig nalezen? Download de brochure!

Wil je meer weten?

Voor alles wat je rondom je studie moet regelen kun je terecht bij bij de veelgestelde vragen.

Mocht je meer informatie nodig hebben of staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij? We hebben tijdens de Open Dag twee momenten waarbij je in een één-op-één gesprek je vraag kan stellen aan onze afdeling Studentzaken. Tijdens de eerste sessie kun ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Studentendecanen
Tijdens de eerste sessie kun je ook terecht bij onze studentendecanen voor vragen over studeren met een handicap of chronische ziekte.

Q&A Studentzaken HKU
Sessie 1: 11.00 - 13.00 (ook studentendecanen aanwezig)
Sessie 2: 14.00 - 16.00

Algemeen contact
Mocht het te druk zijn bij deze sessies, of wil je ons liever op een ander moment bereiken? Bel of mail ons na de Open Dag!

Telefoon: 030 – 2091540 (maandag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00)
E-mail: sz@hku.nl