Kamer zoeken

Er zijn organisaties die je kunnen helpen om een kamer te vinden. Meld je hier op tijd aan, want de wachttijden in Utrecht zijn lang. Zoek ook altijd zelf verder.

Studentenhuisvesting

SSH verhuurt woonruimte aan studenten. SSH-kamers zijn vaak in studentenhuizen. Naast permanente huisvesting heeft de SSH ook tijdelijke woonruimte. Dit zijn kamers in etagewoningen en flats die gesloopt of gerenoveerd gaan worden. De wachttijd voor deze tijdelijke kamers is veel korter dan voor andere woonruimte van de SSH.

Sociale huurwoningen

WoningNet Regio Utrecht biedt sociale huurwoningen aan in de regio Utrecht en woningen in de vrije sector. Het is verstandig om je meteen na je 18e verjaardag in te schrijven. Dan heb je na je studie al een wachttijd opgebouwd. Het kan drie tot tien jaar duren voordat je bovenaan de wachtlijst staat. Via de SSH kun je je ook met korting inschrijven voor SSH én WoningNet.

Verzamelsites

Er zijn veel verschillende websites waar je naar kamers kunt zoeken. Op sommige sites moet je betalen om je te registreren. Soms betaal je ook bemiddelingskosten.

Social media

Zet je social media voor jou aan het werk. Laat mensen weten dat je woonruimte zoekt en bekijk oproepjes. Op Facebook bestaan bijvoorbeeld veel groepen voor mensen die kamers aanbieden of zoeken:

Bemiddelingsbureaus

Er bestaan veel bemiddelingsbureaus, makelaars en platforms voor kamers.
Let op: mogelijk vragen deze geld.

Bureau Standing
Direct Wonen
Domica
Domvast
Maxx Huren
Rotsvast
Covers Housing
Stadsdaemes
VGW Housing
Student Rooms Utrecht
Funda

Particuliere verhuurders

Holland2Stay
Camelot Europe
Socius

Pas op voor huisjesmelkers en oplichters

We kunnen de kwaliteit van deze bemiddelingsbureaus en platforms niet garanderen. Blijf dus altijd alert op huisjesmelkers of oplichters voordat je je ergens toe verplicht. HKU accepteert hiervoor geen verantwoordelijkheid.