Over HKU College

Wil je meer weten over HKU College? Of denk je eraan een studierichting binnen deze school te kiezen? Ontdek wat deze school jou te bieden heeft.
Over HKU College

HKU College

​Ben je op zoek naar een innovatieve leeromgeving waar je je creativiteit en engagement volop kwijt kunt? Bij HKU College is jouw betrokkenheid bij de samenleving van de toekomst het uitgangspunt van je studie. Je zet ontwerpen en creatieve maakprocessen in om in samenwerking met anderen veranderingen en innovaties teweeg te brengen. Spreekt dit je aan? Bekijk dan snel de studiemogelijkheden bij HKU College.

Studies

 • Een ontwerper die creativiteit en technologie gebruikt om samen met anderen veranderingen te ontwerpen en vorm te geven aan de wereld van morgen. Dat word je bij de bachelor Crossover Creativity.

  Lees meer over de bachelor Crossover Creativity.
 • Deze regisserend ontwerpers tonen strategisch en praktisch leiderschap in het creëren, concretiseren en communiceren van oplossingen voor ‘wicked problems’. Door middel van ontwerpend onderzoek waarin zij systematisch reflecteren op nieuwe inzichten en ervaringen leveren zij een bijdrage aan oplossingsrichtingen voor de grote uitdagingen van onze tijd.

  Lees meer over de master Crossover Creativity.
 • Deze master Kunsteducatie leidt kunstvakdocenten, kunstenaars, (technologisch) ontwerpers, kunstmanagers en CMV’ers op die een innovatieve en inspirerende rol spelen in de kunsteducatie.

  Lees meer over de master Education in Arts.
 • Het Pre-PhD-programma richt zich op maakprocessen als specifieke onderzoeksmethodologie voor practice-based research. Het programma wil – in een tijd die zo goed als volledig door planetaire urgenties bepaald wordt – vanuit deze specifieke wijze van onderzoeken bijdragen aan het verbeelden en/of ontwikkelen van toekomstige scenario’s.

  Lees meer over de Pre-PhD Future Methodologies.
 • Het kennisprogramma Creatief Vermogen Utrecht stimuleert de duurzame samenwerking tussen verschillende partners op het gebied van kunsteducatie. Ben je leerkracht, kunstenaar in de klas of werk je in de culturele of creatieve sector? En heb je de ambitie om coach te worden op het gebied van creatief vermogen? Dan is de cursus Coach Creatief Vermogen iets voor jou.

  Lees meer over de cursus Coach Creatief Vermogen
 • Tijdens de zomercursus Ludodidactiek begeleiden ervaren trainers en onderwijsontwikkelaars jou bij het prototype van je eigen onderwijsontwerp. Het is een intensieve cursus waar je in korte tijd vertrouwd raakt met de principes van Ludodidactiek: onderwijs op basis van spelprincipes.

  Lees meer over de cursus Ludodidactiek

  Volg je liever een individueel traject? Dat kan ook.

  Lees meer over het Individueel Traject Ludodidactiek

De mensen van HKU College

Hieronder vind je de studieleiders van HKU College. Wil je contact opnemen? De e-mailadressen van docenten en medewerkers van HKU zijn altijd: voornaam.tussenvoegselachternaam@hku.nl.
 • Agnes Willenborg
 • Master Crossover Creativity - Susan van Esch
  Master of Education in Arts - Marin Rutgers