Minor Interactive Narrative DesignDe studie
Opleiding:
Minor Interactive Narrative Design
Vorm:
Voltijd
School:
Games en Interactie
Duur:
5 maanden
ECTS:
30
Type:
Minor
Taal:
Engels

Minor Interactive Narrative Design in het kort

  • Je maakt kennis met de basis van interactieve verhalen vertellen
  • Je ontdekt hoe interactive narrative design de mogelijkheden in je eigen vakgebied vergroot
  • Je volgt workshops over de technische kanten van interactive storytelling (programmeren, video-editing, ensceneren)
  • In een team werk je veelbelovende interactief concepten uit inclusief werkende prototypes
  • Deze minor wordt aangeboden in semester 1
 

Over de studie

Niet alleen inde game-industrie maar ook in de journalistiek, de reclamewereld en musea is behoefte aan storytellers die interactief verhalen kunnen vertellen. In deze minor leer je werken met de tools die de storyteller van toekomst nodig heeft. In twee samenhangende projecten (zelfexpressie en presenteer jezelf) combineer je theorie en praktijk en leer je de mogelijkheden herkennen om interactieve projecten in de markt te zetten.
Minor Interactive Narrative DesignWat leer je
Minor Interactive Narrative Design

Wat leer je?

Met je eigen expertise als basis leer jij welke mogelijkheden interactive narrative design jou te bieden heeft. Je leert de basisvaardigheden van interactive narrative design op het vlak van design, het schrijven van interactieve verhalen, ideevorming en testen, technologie en communicatie.
 
Je doet twee projecten. Project 1 (in duo’s) waarbij ’36 dramatische situaties’ het uitgangspunt is en je op basis van een persoonlijk verhaal een interactieve presentatie maakt.
In project 2 werk je in een team en werk je een veelbelovend interactief concept uit (inclusief een werkend prototype) dat je pitcht bij de doelgroep van je project.
De minor wordt afgesloten met een persoonlijke presentatie waarin je aan de hand van voorbeelden uit jouw project reflecteert op je eigen ontwikkeling als interactive narrative designer. Het gaat om een presentatie van tien minuten voor een commissie van docenten.
 

Lesvormen

In de zogenoemde ‘interactive narrative labs’ in het eerste blok krijg je les en projectbegeleiding van docenten uit verschillende disciplines en professionals uit de creatieve industrie. Ieder lab duurt twee weken en loopt parallel aan het project. In ieder lab wordt een specifiek onderdeel van ontwerpproces van interactive narrative design behandeld.
  1. Lab 1: Ideation and Concepting
  2. Lab 2: Writing for Interaction
  3. Lab 3: User Testing and Prototyping
  4. Lab 4: Tech Workshops
In het tweede blok werk je in een team een veelbelovend interactive narrative uit, inclusief een werkend prototype dat je pitcht voor de opdrachtgever of doelgroep. 
Minor Interactive Narrative DesignAanmelden en toelating
Minor Interactive Narrative Design

Aanmelden en toelating

Herken jij jezelf in de volgende punten?

 Meld je dan aan!
 
Je passie voor verhalen vertellen wil je combineren met belangstelling voor de mogelijkheden van nieuwe technologie en multimedia.
 

Ingangseisen

Interesse in en ervaring met in toegepast creatief werk met behulp van het interactieve verhalende medium, kennis van multimedia, game-ontwerp, film maken of ervaring als toneelschrijver.
Meld je aan voor de Minor Interactive Narrative Design via Kies op Maat

Ben je HKU-student? Meld je dan aan via Osiris. Kijk voor meer informatie op de studentportal.

Let op: Deze minor wordt aangeboden in semester 1.
Ben je geen HKU-student?
Studenten afkomstig van andere hogescholen worden geselecteerd op basis van een cv, studievoortgangsoverzicht, motivatiebrief van 1 A4. De studieleider voert indien nodig een matchingsgesprek.

Ben je HKU-student?
Afhankelijk van aan welke school je een opleiding volgt, heb je al dan niet toestemming nodig van je examencommissie. Kijk op de studentenportal of dit voor jou geldt.
Er is een doorlopende selectie tot aan de aanmelddeadline. Kijk voor belangrijke data op Kies op Maat.

Ben je HKU-student? Meld je dan aan via Osiris. Kijk voor meer informatie op de studentportal.
Minor Interactive Narrative DesignActueel
Minor Interactive Narrative Design

Wat speelt er

Wil je meer weten?

Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Kom je er nog niet uit? Neem dan contact op met Servicebalie Studentenzaken. Zij helpen je met vragen over (bijna) alles wat met studeren aan HKU te maken heeft.

Contact