Werk samen met HKU Theater

Ben je op zoek naar een frisse inbreng van een jonge acteur, schrijver of decorontwerper? Of heb je ondersteuning nodig bij het schrijven van een script? Lees op deze pagina wat de mogelijkheden zijn voor samenwerking met studenten van HKU Theater en meld je vacature aan.

Stage, project of werk Theater

Studenten van HKU Theater worden acteurs, theatermakers, kostuum- en decorontwerpers, theater-, film-, of televisieschrijvers, drama-docent of ontwerper voor interactieve ervaringen. Ze bieden bijvoorbeeld een frisse inbreng of ondersteuning bij het schrijven van een script. Ook kunnen ze meedenken over hoe het publiek betrokken raakt.

Eerdere opdrachtgevers
Onze studenten werkten al samen met diverse instellingen zoals scholen, bedrijven, musea, organisaties en theatergroepen. Dit waren onder andere: theatergezelschap DOX, verzorgingshuis Rosa Spier Huis, Playful Arts Festival, het Nationaal Archief, Festival 2 Turven Hoog, Festival Tweetakt, Culturele Zondagen Utrecht en vele anderen.

Vacature stage

HKU Theater-studenten werken tijdens een stage vaak als ‘assistent van’ een professional uit het toekomstige werkveld. Ze doen uitvoerend werk, vanuit een werkplek bij de stageorganisatie.

Periode

Binnen HKU Theater zijn er verschillende stagemomenten, met een verschillende duur.

Begeleiding en beoordeling

De student legt zelf contact met een stageorganisatie en onderhandelt ook zelf over de voorwaarden en mogelijkheden. HKU beschikt over een standaard stagecontract waarin verschillende afspraken zijn vastgelegd. De stagebegeleider vanuit de studie is beschikbaar voor vragen en aanvullende informatie. Tijdens de stageperiode informeert de student de stagebegeleider regelmatig over de voortgang.

Vergoeding

Het is gebruikelijk om studenten een stagevergoeding te betalen, omdat zij hun bijbanen vaak moeten opgeven. Een eventuele stagevergoeding maakt daarom deel uit van het stagecontract.

Aanmelden

Zoek je een student of alumnus (afgestudeerde) voor stage? Meld je stagevacature dan bij ons aan. Studenten en alumni nemen bij interesse zelf direct contact op. Zij worden in dit geval niet vanuit de studie begeleid.

Als je de vacature hebt aangemeld, is deze direct terug te vinden in het Vacature overzicht.

Vacature project

Wat doen studenten tijdens een project?

Onze studenten van HKU Theater helpen graag mee bij verschillende opdrachten. Zo kunnen zij concepten bedenken en uitvoeringen begeleiden van bijvoorbeeld:
 • theatervoorstellingen
 • installaties
 • games (urban, alternate reality)
 • virtuele omgevingen
Zij schrijven bijvoorbeeld dramateksten, ontwerpen decors en geven dramaworkshops. Studenten werken zelfstandig of in projectgroepen van drie tot acht studenten. Die groepen zijn vaak multidisciplinair samengesteld.

Studenten leren in een project om creatief te zijn binnen de kaders die een opdrachtgever formuleert. Ze werken samen en communiceren met de opdrachtgever. Ook leren ze hoe ze:
 • Netwerken opbouwen
 • Onderzoek doen
 • Planningen maken
 • Deadlines halen
 • Begrotingen opstellen
 • Budgetten beheren

Periode

De opdracht kan variëren van een tot zes maanden.

Aanmelden en vergoeding

Ben je geïnteresseerd in een project? Stuur dan een uitgebreide opdrachtomschrijving naar Anne de Veij, via anne.deveij@hku.nl.

We bespreken met het hoofd van de studie of de opdracht interessant is voor onze studenten, en of we studenten kunnen inzetten. Het projectenbureau Xchange Theater stelt vervolgens een offerte op. Het bureau kijkt naar materiaalbudget, groepsgrootte en de uren begeleiding vanuit de docenten en het projectenbureau.

Vacature werk

Zoek je een student of alumnus (afgestudeerde) voor een studie-relevante baan, klus of vrijwilligerswerk? Meld je vacature dan aan bij HKU. Studenten en alumni nemen bij interesse zelf direct contact op. Zij worden in dit geval niet vanuit de studie begeleid.

Meld je vacature hier aan!

Als je de vacature hebt aangemeld, is deze direct terug te vinden in het Vacature overzicht.

Voorbeelden van vacatures:
 • Voor kinderen een theaterproject organiseren tijdens een vakantiekamp
 • Een theaterperformance tijdens een evenement
 • De vormgeving van jouw website aanpassen
 • Een theaterworkshop geven in een buurthuis
 • Teksten schrijven voor een bedrijfsmusical
 • Een theatrale introductie van een nieuw plan voor je organisatie
 • De vormgeving van jouw amateur-theaterproductie verzorgen

Contact

Heb je vragen over samenwerking(en) en wil je hiervoor contact opnemen? Bekijk de contactgegevens per school en vind de juiste contactpersoon binnen HKU.
Bekijk alle contactgegevens per school