'Volgens mij is iedereen creatief, maar weet niet iedereen hoe je deze creativiteit moet gebruiken.'

Interview met Pelle Schilling

Where are they now?
Oud-studenten Product Design vertellen over hun leven na HKU.

'Volgens mij is iedereen creatief, maar weet niet iedereen hoe je deze creativiteit moet gebruiken.'

Incandescence

Mijn afstudeerwerk gaat over de schoonheid die er te vinden is in de metaalwerkplaats. Mijn fascinatie voor de schoonheid van het slijpen en lassen stamt uit mijn jeugd. Al sinds ik mij kan herinneren loop ik rond in het interieurbouwbedrijf van mijn vader. Als klein jongetje stond ik daar op de trap met grote ogen naar de lassers te kijken.

Naarmate ik ouder werd, ben ik zelf steeds meer een deelnemer en minder een toeschouwer geworden in de metaalwerkplaats. Ik focuste me op het primaire doel, het functionele aspect, en ik vergat mijn verwondering voor de esthetiek, het secundaire. Nu haal ik deze schoonheid uit zijn context van de werkplaats, om mijn verwondering opnieuw te beleven en te kunnen delen met anderen.

Volgens mij is iedereen creatief, maar weet niet iedereen hoe je deze creativiteit moet gebruiken. Tijdens mijn studie heb ik geleerd in wat voor omgeving en mindset ik het meeste kan met de creativiteit die ik bezit.

Film: Sam Klement


Pelle Schilling is afgestudeerd bij Product Design, lichting 2018 en haalt zijn inspiratie uit de schoonheid van de metaalwerkplaats.