Keramiekproject in het teken van samenwerken

Interview met Andrea en Liselotte

Keramiekproject in het teken van samenwerken

Andrea Bakker en Liselotte van Oeffelt, tweedejaars Product Design werken aan een keramiekproject dat in het teken staat van samenwerking tussen zelfstandig ondernemers.

Wij zochten een aantal zelfstandig ondernemers die met elkaar samenwerken en als netwerk een eenheid vormen. Vervolgens maakten we een schaal van keramiek die uit verschillende delen bestaat. Deze individuele stukken staan symbool voor de zelfstandig ondernemers. Samen vormen de stukken een groter geheel, namelijk de schaal. Net zoals de zelfstandigen samen ook deel uitmaken van een groter geheel.

Als zelfstandige maak je veel gebruik van contacten om dingen te bewerkstelligen. Juist als je zelfstandig wilt zijn, kom je er achter dat je elkaar nodig hebt. En dit vinden wij een mooi gegeven. Maak gebruik van elkaars expertise!

De stukjes van de schaal worden verdeeld over de zelfstandigen. Het ontvangen van dit stukje is een blijk van waardering. Zie het als een relatiegeschenk. De schaal is een metafoor voor een succesvolle samenwerking!

Netwerk

Marjan ter Wee als eigenaar van een fotografie- en tekstbureau was ons vertrekpunt. Uit haar netwerk zochten we contact met een opdrachtgever, financieel adviseur, websitebouwer, grafisch ontwerper (huisstijl, drukwerk), kunstenaar / vormgever (nabewerking fotomateriaal) en een collega-fotograaf.

We organiseerden een netwerkbijeenkomst en presenteerden daar de schaal en de bijbehorende visie: goed samenwerken vraagt inspanning maar het succes moet ook gevierd worden.

Deelnemers