Verdwenen Vaders

Shahab Albonaser

Shahab Albonaser (Audiovisual Media, HKU Media) is met zijn afstudeerdwerk Verdwenen Vaders een van de winnaars van de HKU Awards 2023.

Het werk

Na 13 jaar zijn vader verloren te zijn aan gevangenschap in Iran, laat de 20-jarige gevluchte Esmaeil zijn vader niet meer toe tot hun gezin in Nederland, waardoor hij zelf de rol als vaderfiguur op zich moet nemen om zijn kleine broertje te redden van een gevaarlijke drugsbende.

Albonaser over zijn film Verdwenen Vaders:

"Ik ben geïnteresseerd in de complexiteit van deze vader-zoonrelatie en de impact die deze heeft op het vormen van mijn eigen identiteit en zelfgevoel. De film benadrukt de complexiteit en diversiteit van familierelaties en hoe deze zich kunnen ontwikkelen afhankelijk van culturele, sociale en persoonlijke factoren. De film illustreert de kracht van deze relaties en de impact die ze kunnen hebben op ons leven en onze ontwikkeling.

Familierelaties spelen een belangrijke rol in ons leven. Ze vormen de kern van onze identiteit en helpen ons te begrijpen wie we zijn en waar we vandaan komen. Daarom wil ik het thema van vader-zoonrelatie in een spannend drama plaatsen, waardoor mijn film als een thriller wordt ervaren. Ik wil dat de kijker in het verhaal van de personages wordt getrokken en uiteindelijk aan het denken wordt gezet."

De maker