ROAR like you

Nina Boes

In de stop-motion ROAR Like You zien we de jonge Faize en de leeuw Abbe. Hoewel ze in de woestijn leven, is hun bestaan net als ieder ander gezin. Faize leert op eigen benen te staan en haar angsten onder ogen te zien. Deze film over het ouderschap is gemaakt door Nina Boes.

Het Werk

Als afronding van het eerste semester 2D animatie maakte eerstejaars Nina Boes de stop-motion ROAR Like you. Het gaat over het meisje Faize en de leeuw Abbe. Hoewel ze in de woestijn leven, is hun bestaan zoals dat van elk ander gezin. Elke nacht hoort Faize vreemde geluiden uit de nabijgelegen grot. Ze wordt zo bang dat ze Abbe steeds wakker maakt om haar te kalmeren. Maar op een nacht weigert Abbe dat te doen. Zo wordt ze gedwongen haar grootste angst alleen onder ogen te zien.

Nina over de film: "In ouderschap is het soms belangrijk een stapje terug te nemen, zo kan een kind zelf angsten ondergaan. Dingen die voor een kind onmogelijk lijken (de brullende Abbe), worden opeens haalbaar(Faize die brult als ze uit de tunnel komt). Deze overwinningen zorgen voor persoonlijke groei."

Hoewel het opnemen van een stop-motion misschien minder tijd in beslag neemt dan het tekenen van animaties, ging er bij dit project veel tijd zitten in de voorbereidingen. Met ijzeren frames, papierklei, wol en verf bracht Nina de personages tot leven. Het maken van de poseerbare poppen kostte zo'n 40 uur. Het gehele maakproces zie je hieronder.

De Maker