Martijn, het ga je goed!

Team communicatie

Laura en Jolien beelden hier Martijn's gevleugelde uitspraak 'Zullen we 'm even fysiek maken?' uit. Sprak hij uit bij het afscheid van Inge. Arme kind wist niet waar ze moest kijken en gaf hem toen toch maar een knuffel.

Laten wij het even strikt digitaal houden, hieronder onze wensen voor jou:

Bedankt allemaal. Mis jullie!

Daniel, hij mag offline hoor!

Mantra voor het nieuwe jaar: “ik ben authentiek”

Waarschuwing vooraf: Iets korts doen voor Martijn, dat gaat natuurlijk niet lukken. Vandaar dat ik 150 pagina’s horoscoop heb uitgetikt.

Martijn, iedereen is het erover eens: wij gaan je hulpvaardigheid en lange mails écht missen. Jij mag deze soms kleine hel (niet mijn woorden!) eindelijk verlaten, je hoeft geen portaalbinkie of krochtenman meer te zijn. We leven met je mee. Daarom lopen we graag een stukje met je mee naar de hemelse toekomst. Eens kijken hoe de (Griekse) goden je gezind zijn…

Dit jaar brengt een mix van uitdagingen en kansen voor jou. Je kunt onverwachte obstakels tegenkomen die je geduld en veerkracht gaan testen. Maar laat je niet ontmoedigen door deze tegenslagen, want ze zullen uiteindelijk leiden tot persoonlijke groei en zelfontdekking. Omarm de lessen die ze brengen en gebruik ze als opstapjes naar een nog betere toekomst.

Persoonlijk

Er zijn twee redenen voor deze ongebruikelijk pessimistische kijk. De eerste: je hebt nog steeds Saturnus in je teken. Je hebt al bijna een jaar de tijd gehad om aan hem te wennen, maar je voelt bijna elke dag zijn gewicht, waardoor de mogelijkheden die je hebt, beperkt worden en je gedwongen wordt taken op je te nemen waar je liever vrij van zou zijn. True, maar hij beschermt je ook tegen het verspillen van tijd en energie aan zinloze ondernemingen, en hij houdt je veilig.

Saturnus is niet zo slecht; het is gewoon dat je je net zo vrij zou willen voelen als vroeger en nu is dat niet mogelijk. Het tweede probleem is een gedeeltelijke zonsverduistering in jouw teken, dicht bij jouw heersende planeet Neptunus. Eclipsen hebben meestal een lichte impact, maar Vissen zijn gevoelig, en het gevolg zal zijn dat je zelfvertrouwen tijdelijk wordt aangetast, zodanig dat je het helemaal verliest. Om alle rollen te spelen die Vissen moet spelen, moet je in je eigen capaciteiten geloven, anders stort je in. SPOILER ALERT: Geen zorgen, alles komt goed!

Dit is het jaar voor persoonlijke groei en zelfontdekking. Je zou je moeten concentreren op het koesteren van je emotioneel welzijn en het vinden van balans tussen dromen en realiteit. Dit jaar biedt je de mogelijkheid om je diepste verlangens te onderzoeken en verborgen talenten te ontdekken die je naar succes kunnen leiden.

Een belangrijke ontwikkeling dit jaar, is het feit dat je steeds meer voor jezelf durft te kiezen en niet altijd (meer) in dienst staat van anderen. Dat gaat je jaar bijzonder en vernieuwend maken.

Werk

In je carrière lijkt alles goed, al is het beter om met de stroom mee te gaan dan zelf de gebeurtenissen willen regisseren. Als jou iets nieuws en fantastisch wordt aangeboden, toon dan interesse, maar besef ook dat het slechts een concept zou kunnen zijn, en dat het misschien geen werkelijkheid wordt. Niettemin staat jouw naam bovenaan en is er meer lof en erkenning voor jouw inspanningen in november, dus je zou tevreden moeten zijn.

Dit weten we natuurlijk al, maar je krijgt dit jaar kansen om veranderingen in je carrière aan te brengen. Het is dan van belang wat jij wilt. Probeer niet in de valkuil te stappen van anderen te pleasen of in de bres te springen voor collega’s. Volg je gevoel en zet wederom je eigen behoeftes centraal, dan kom je dit jaar exact op de juiste plek terecht!

Privéleven

Je relaties brengen je dit jaar dichter bij jezelf, je wensen en verlangens. Je voelt in 2024 veel beter aan wat jij graag wilt en je past je minder vaak aan. Wanneer je ruzie hebt of met iemand, zoals een nieuwe collega, geen klik voelt, weet je waarom. Je bent dit jaar beter in staat om voor jezelf te kiezen, en dat maakt de relatie met jezelf een stuk krachtiger. Wil jij weer wat vaker tongzoenen met je vrouw? Doe dat dan gewoon!

Je komt dus meer voor jezelf op en dat is even wennen voor familie, vrienden en collega’s. Er zal veel veranderen op meerdere levensgebieden. Die nieuwe baan is al gebeurd. So what will follow next?

Je sociale leven zal ingrijpende veranderingen ondergaan. 2024 gaat zowel spannende kansen als onverwachte wendingen brengen in jouw interacties met anderen. Je bent dit jaar zeer sociaal ingesteld en voelt je aangetrokken tot nieuwe sociale kringen of gaat interessante mensen ontdekken die jouw horizon verbreken.

Wees ook voorbereid op een conflict in bestaande vriendschappen of familieleden. Het is ook belangrijk om een relatie met iemand die een sterke en belangrijke rol in je leven speelt eens de waarheid te vertellen. Je hoeft niet alles te accepteren.

Gezondheid

Als Vissen ben je heel gevoelig en wanneer er veel mensen om je heen zijn, raak je snel overprikkeld. Neem dit jaar regelmatig me-time en trek je dan alleen terug. Dit wordt een jaar waarin je flink wat zaken gaat omgooien in jouw omgeving. Er zijn wat eigenschappen waar je tot nu toe een beetje in de knoop zat die je nu eindelijk kunt ontwikkelen. Het wordt ook een actiever jaar. Het is een prima jaar voor sport, extra beweging en reisjes. Ik raad je aan om er geregeld op uit te trekken en je werk even te laten. Trek wat vaker je zwaard en ga lekker zweten. Jouw collega’s kunnen echt wel even zonder jou.

Geld

Je financiën kunnen dit jaar uit balans zijn, met grote winsten (ik ruik ergens een erfenisje) en enkele onverwachte uitgaven; wacht tot de golven zijn afgenomen voor je langtermijnbeslissingen neemt.
Geef dit jaar geen geld uit aan gadgets die je niet nodig hebt. Leg dit jaar elke maand als het mogelijk is wat geld opzij. Verkoop spullen die je niet meer gebruikt of draagt. Je kunt het geld goed gebruiken over een paar maanden, bijvoorbeeld voor apparatuur dat in huis aan vervanging is… of ga je misschien wel verhuizen?

Afscheid

Martijn, Martijn, Martijn. Wat een jaar vol verandering ga jij tegemoet. Maar als iemand dit aankan en in goede banen weet te leiden, ben jij dat. Wij en de schermen van HKU gaan jouw goede banen missen. Je bent en blijft toch een beetje onze mascotte. En mascottes worden nooit vergeten. Sterker nog: daar denk je regelmatig aan!

Over mascottes gesproken: we hebben een kleine herinnering voor je aan deze stad. En dan over kleine dingen gesproken, wat dacht je ervan dat jij als vegan hater (ja, we weten heus wel wie er achter de negatieve mailtjes van opening collegejaar zaten) je kinderen (de nieuwe generatie) eens groen zou gaan opvoeden, wellicht helpt dit boek erbij. En dan hebben we ook nog een boek voor papppppa, lekker een Klassieker (met hoofdletter K) lezen onder het genot van een halve kilo slierten. Dan val je toch met je neus in de boter?

Misschien ben ik wat vaak in herhaling gevallen in deze horroscoop, maar kan me voorstellen dat jij daar geen enkele moeite mee hebt. Dan rest ons nog een ding…

Zullen we het fysiek maken?

Gelukkig hebben we de foto's nog!

Met de groeten van Melinde

Meer dan drie jaar geleden, middenin coronatijd, wie herinnert het zich het nog, maakte ik kennis met Martijn, niet per se meteen een makkelijk joch.

Een beetje afwachtend en afstandelijk in het begin, dat was je wel. In onze eerste zoomkennismaking beschreef je sommige ervaringen bij HKU als een kleine hel. Het vertrouwen moest komen en je ontdooide gelukkig al snel.

Je ging als een speer en pakte alles aan, maar dan wel op de Martijn manier met veel mitsen, maren, ingewikkeldheden en veel woorden, alles erop en eraan.

Er kwamen, projecten en natuurlijk babies, maar je echte meesterwerk was toch wel het portalproject, gelukkig door jouw toedoen geen Waterloo. Maar wat een verwarrende klus was dat en je vond het hele proces maar zozo.

Nu nemen we afscheid van elkaar, we gaan je missen en het was mij een waar genoegen. Nu ga je weer terug naar je roots en in de journalistiek zwoegen.

Zet hem op en doe je best, vergeet HKU en je collega’s niet, dat is al wat rest, Martijn van Best.

Met de groeten van Marten

Beste Martijn,

Wat me direct opviel toen ik pas bij HKU werkte in die mooie zomer van 2020, was dat veel collega's niet verlegen zitten om een praatje zomaar midden op een werkdag, en graag de tijd nemen om elkaar beter te leren kennen. Een gezellige eigenschap is dat en tot op de dag van vandaag een van de redenen waarom ik graag bij HKU werk.

Binnen een aantal kantoordagen op Nieuwekade waarop ik me wel over meer verbaasde - de kantoorgangen bijvoorbeeld, leeg als een steppe op minder courante werkdagen, hoewel dat natuurlijk ook met corona van doen had - leerde ik je kennen als een van mijn meer praatgrage collega's, bij wie ik met plezier mijn oor te luister legde.

Er kwam in korte tijd veel moois voorbij; verhalen over de kunst van het recreatief zwaardvechten, je grote liefde voor games uit de jaren negentig, je zo mogelijk nog grotere liefde voor tekenfilmseries uit de jaren tachtig (we kwamen er beiden achter dat een jongere generatie kantoorgenoten daadwerkelijk de Snorkels en Freggels niet meer op de radar had, maar Inspector Gadget gelukkig dan weer wel) en het zenit van je liefdeswereld: je beide kinderen en lieve echtgenote Mieke.

Hoewel mijn koudwatervrees voor een gezinsleven na een jaar of twee HKU al zo goed als voorbij was, hielpen je gloedvolle vertogen over je kinderen die voor je neus opgroeien en de prachtigste dingen doen en in je losmaken, zeker om met steeds meer vertrouwen zelf in te zetten op het vaderschap.

Toen het grote moment daadwerkelijk daar was hielp je me ook nog eens ontzettend met de praktische kanten van het werkende vader zijn. Je loodste me door de kleine lettertjes van de afdeling HR en manifesteerde je als luis in de pels toen ons aller Remco mij een foutief verlofadvies gaf. Pieter Omtzigt in zijn beste dagen zou er trots op zijn geweest.

Kortom; van de lichte en luchtige zaken des levens, via de grotere parabolen van leven, liefde en geloof, tot praktisch werkplezier; het kwam tijdens onze 3,5 jaar samen op kantoor allemaal voorbij. En dan werkten we ook nog eens samen aan het roemruchte project CMR, dat na flink wat bijzonder taaie overleggen met Emile en consorten - ik verbaas me nog altijd over je geduld en vergaderzitvlees - toch maar mooi heeft geleid tot een gloednieuw nieuwsbriefsysteem.

Nieuwsbriefsysteem dus, géén e-mailsysteem (noch CRM-systeem). Hierbij nogmaals mijn excuses voor al mijn nieuwsbriefsysteem-ondermijnende gedrag wanneer ik weer eens Excellijstjes met e-mailadressen er doorheen probeerde te loodsen bij je, omdat het af en toe ook handig is om een school een beetje tegemoet te komen. Je begrijpt dat vaak maar al te goed, knijpt dan een liefdevol oogje toe en maak toch maar een verzendlijstje aan voor het een andere evenement. Ook dat siert je; je kan meevoelen, leeft je in en houdt een gezamenlijk doel voor ogen.

Neem dat alles mee naar je volgende betrekking Martijn, en ik weet zeker dat je het leven weer een stukje leuker gaat maken, vooral ook voor de werkende mensen om je heen. Dank voor de fijne tijd samen en vast en zeker tot snel ziens!

Goede groet,
Marten

Met de groeten van Anne S Martijn

‘Portalbink’ van Best!

Je gaat HKU verlaten en daarmee ook afscheid nemen van ons en van Utrecht. We gaan je zeker missen; je was altijd zeer behulpzaam en heel gezellig in het team en op de afdeling.

De verhalen over het in slaap vallen op de wc tijdens het stappen, je beruchte vrijgezellenfeest, frikandel speciaal eten voor je eerste tongzoen met je vrouw en in plaats van Martijn van Gessel naar de opening van DDW gaan… Die verhalen gaan we ook allemaal missen, wie weet wat voor verhalen er nog meer zijn (en nog gaan komen…). Dat zullen we nu nooit weten, maar dat is misschien maar goed ook.

Veel plezier op je nieuwe werk en ik kom je vast nog wel eens tegen in Vught (slapend in de kroeg?)

Met de groeten van Laura

Dank voor alle jaren samenwerken, ik vond het leuk! Je bent een fijne collega, die altijd bereid was om te helpen en adviseren. En… niet onbelangrijk: ook in voor wat gezelligheid en een grap op z’n tijd. Ik wens je heel veel plezier binnen je nieuwe functie. Wij gaan je missen hier. Hierboven nog een foto, als herinnering aan een gezellige avond!

Met de groeten van Christine

Is het portal of portaal? We zullen het wel nooit weten en het maakt ook niet uit. Ik zal bij het bezoeken van de portals (of portalen) in elk geval altijd aan jou denken :)
Het zal wel wennen zijn zonder jou op de afdeling. Wie moet nu de schunnige grappen en foutige opmerkingen maken? Komische verhalen vertellen? Maar belangrijker: wie oh wie kent de krochten van ons cms en de vele andere technische systemen zo goed als jij?

Bedankt voor de goede samenwerking Martijn. Ik wens je veel geluk en plezier met je nieuwe baan, heerlijk dichtbij, en in de toekomst én met je gezin! Liefs, Christine

Met de groeten van Saskia

Martijn de man van het zwaardvechten!
Dat is wat mij bijblijft. Een hobby die niet iedere collega heeft en waar je mooi over kan vertellen. En inmiddels ook de trotse papa van twee meiden. Tijdens het werk even spieken op de telefoon als er foto’s binnen komen van de kinderopvang.

Bij wie moeten we straks zijn als de laptop niet opstart tijdens een vergadering? Of een presentatie niet toont op het scherm? De roep: 'Waar is Martijn?' Zal nog wel eens klinken.

Martijn, ik ga je missen. Een fijne collega, behulpzaam en vol humor. Bedankt voor de fijne samenwerking!
|k wens je een mooie toekomst met je gezin en veel succes in je nieuwe baan!

Met de groeten van Dennis

Martijn kwam in mijn leven, zo ongeveer toen Marten voor het eerst aanschoof bij de Opening Collegejaar. Zijn opmerkingen over de uitnodiging waren langer dan de uitnodiging zelf. En ach, wat schattig; in de aanhef zegt hij; ‘Ha Máárten’.

Via de CMR hoorde ik zeer goede verhalen over de vernieuwing van de portals, met name vanuit de studenten. Iets waar al jaren op wordt gewacht. In de DLWO rapportages wordt het succes zelfs genoemd, terwijl het officieel buiten DLWO valt. Jammer dat Martijn nu buiten HKU valt, echter hoeven maar een portal aan te klikken en Martijn is weer een beetje bij ons.

Met de groeten van Janna

Lieve Martijn,
Onlangs las ik met veel plezier jouw reisverslagen van je roadtrip door de USA. Je beschreef je ervaringen op zo'n levendige manier dat ik me helemaal terugwaande in Amerika. Het is duidelijk dat je een passie hebt voor het vertellen van verhalen en het delen van jouw avonturen. Ik snap helemaal dat je dat weer wat meer wil laten terugkomen in je werk. Ik wens je enorm veel geluk in je nieuwe baan. En veel dank voor al het werk dat je hebt verzet bij HKU. Al je werk voor de portalen, de website, Nextcloud, Monday, al die adreslijsten die je in Spotler hebt gezet, terwijl je het er eigenlijk niet mee eens was ;) Te veel om op te noemen.

Nu ligt de weg weer open, een mooie toekomst in het verschiet. Geniet ervan, kies je pad en veel geluk!

Groetjes,
Janna

Met de groeten van Anne H

Martijn, mijn behulpzaamste collega! Altijd bereid om te ondersteunen, altijd bereid om te helpen. Toen ik net met Martijn samenwerkte viel het me op dat hij altijd wat context gaf bij wat we bespraken. Dat was fijn! Zo leerde ik de organisatie snel kennen. Ik gaf hem complimenten over zijn bereidheid om de tijd te nemen voor iedereen, hoe goed en helder hij dingen kon uitleggen en vroeg hem ook of hij zijn roeping als docent niet gemist had. Toen kwam Martijn pas echt op stoom. Het resulteerde in uitgebreide mails, lange tutorials en gedetailleerde verhandelen over allerlei zaken die voorbij kwamen. De complexiteit van samenwerken met schools in systemen was voor hem ook geen probleem; hij legde rustig aan iedereen uit hoe de vork in de steel zat, ervan overtuigd dat als iedereen voldoende kennis heeft, het dan ook soepel gaat lopen. Een visie die ik over het algemeen ook aanhang, maar bij HKU niet altijd strookt met de werkelijkheid. :)

Martijn leidde mij -of ik nu wilde of niet- tot in de diepste krochten van Spotler, en eerlijk is eerlijk: hij zorgde ervoor dat het geen bende werd. Trouw als hij was stond hij me bij in campagnes, portalen-issues en andere problemen die het werken vertraagden of onmogelijk maakten. Ik vind het erg jammer dat hij vertrekt, vriendelijk en sympathiek als hij is. Ik hoop natuurlijk dat zijn nieuwe werkplek heel goed gaat bevallen. Heel veel plezier en succes, Martijn! Het wordt even wennen zonder jou…

Met de groeten van Daniël

Hé kerel,

Deze foto sprong spontaan weer op mijn netvlies toen ik werd gevraagd naar een gedenkwaardig foto-moment voor jouw afscheid. Hij houdt geenszins verband met de vele en verscheidene werkzaamheden die je voor HKU hebt verricht (hoop ik), maar tovert elke keer toch weer een glimlach op mijn gezicht.

Maar alle gekheid op een stokje, bedankt voor de goede en gezellige samenwerking de afgelopen jaren. We hebben natuurlijk veel met elkaar te maken gehad en dat ging (meestal ;) vlekkeloos. Van hectische en complexe projecten tot aan gezellige werkborrels in de betere Utregse bruine kroeg.

Tof dat je een nieuwe uitdaging hebt gekozen en hopelijk ga je hier veel geluk en voldoening uit halen. We komen elkaar vast weer eens tegen!

Groetjes,
Daniël