House of Europe

Uniek internationaal liedproject over Europa als thuis

Veelzijdige en kleurrijke voorstelling met nieuwe muziek gemaakt door studenten van zes verschillende Europese conservatoria en nieuwkomers in Utrecht. Een uniek internationaal liedproject over Europa als thuis; voor de mensen die er wonen, maar ook voor degenen die er komen wonen.
House of Europe: sounds like this is een voorstelling waarin mensen, culturen en verhalen samenkomen. Voor de voorstelling werken 24 jongeren uit 12 landen samen in HKU Utrechts Conservatorium een week lang aan nieuwe muziek. 20 van hen studeren aan 6 verschillende conservatoria in Europa, inclusief HKU Utrechts Conservatorium. 4 deelnemers zijn nieuwkomers in Utrecht van buiten Europa. Gezamenlijk delen ze de uitkomst tijdens een avondvullende voorstelling.

Alle deelnemers hebben elkaar nog nooit eerder gezien, hebben verschillende achtergronden en ervaringen. Toch hebben ze ook overeenkomsten: ze wonen allemaal in Europa, zijn allemaal jong en spreken één gemeenschappelijke taal: die van de muziek.

Jongeren uit maar liefst 12 landen componeren samen muziek voor de voorstelling. Deelnemende studenten van HKU Utrechts Conservatorium komen uit Nederland, Griekenland en Nepal. Overige studenten zijn verbonden aan conservatoria in Estland, Finland, Italië, Oostenrijk en Spanje. Ook werken vier jongeren die verblijven in de azc-locatie aan de Joseph Haydnlaan in Utrecht mee aan de voorstelling; zij komen uit Afghanistan, Eritrea, Iran en Venezuela.

House of Europe: sounds like this is een muzikale zoektocht naar het antwoord op de vraag: wat is thuis? Hoe is Europa ons thuis? En welke verhalen, ideeën en ervaringen komen erin samen? Vragen die, in het licht van de actuele gebeurtenissen aan de oostgrens van Europa, relevanter zijn dan ooit. House of Europe: sounds like this is het sluitstuk van een meerjarig internationaal samenwerkingsproject tussen zes Europese conservatoria. Naast een afsluitend concert omvat het project (online) clinics over onder meer intercultureel werken en de muziekindustrie in internationaal perspectief.

Praktisch

House of Europe: sounds like this
Vr 8 april 19.30-22.00 uur
ZIMIHC theater Zuilen
Prinses Christinalaan 1, Utrecht