Eindexamenconcert Martin Oei

Martin Oei

Martin Oei studeerde af aan het Utrechts Conservatorium richting Klassieke Muziek met een pianoconcert.

Martin Oei (1996) is een jonge pianist die zijn liefde voor pianomuziek wil delen met nieuwe doelgroepen. Daarom ontwikkelde hij in 2020 de voorstelling 'Tom & Jerry in de Tuin der Lusten' met bijzonder beeldmateriaal over het het leven van Franz Liszt.

Hij kiest vaak voor de Romantiek: zijn lievelingscomponisten zijn Chopin, Liszt, Schubert en Rachmaninov. Oei speelt graag op historische instrumenten zoals fortepiano’s en Franse vleugels van het merk Erard. Hij heeft een eigen serie Pianofeesten in het Koninklijk Concertgebouw, waar hij op zijn 16de zijn eerste solo recital gaf.
Oei heeft naast vele concerten en bijzondere samenwerkingen vier cd's op zijn naam staan. Op zijn veertiende gaf T2 Entertainment zijn Pianodebuut uit, de tweede cd bij Zefir Records bevatte Beethovens Fantasiesonate op een moderne vleugel. In 2013 bracht Zefir Martins derde cd uit met werken van Mozart en Beethoven op een originele fortepiano uit 1800. Op zijn vierde cd (2016) speelt Oei samen met Daniel Wayenberg op twee originele Erard vleugels uit de 19de eeuw: 'Chopin a deux'. Deze cd bevatte beide pianoconcerten van Chopin in de originele uitvoering voor twee vleugels en kreeg lovende recensies in de Volkskrant, NRC, Nederlands Dagblad, Trouw en muziektijdschrift Luister.

Martin Oei speelt voor zijn master examen de Franz Liszt Sonate in B en de tien Preludes op. 23 van Sergej Rachmaninov.

Meer zien en horen van Martin Oei kan op zijn website.