Eindexamenconcert Hugo Ariëns

Hugo Ariëns

Hugo Ariëns studeerde af aan het Utrechts Conservatorium richting Musician 3.0. Hij geeft zijn eindexamenconcert met zijn improvisatiecollectief Arkester.
Hugo Ariëns is musicus en performancekunstenaar. Hij heeft een diepe fascinatie voor geluid die voortkomt uit zijn voortdurende obsessie met de sonische eigenschappen van zijn instrument, de gitaar. Zijn werk omvat de werking van textuurlagen in een muzikale context. Hugo creëert biotopen voor geluiden om in te leven en om met elkaar te communiceren.
"Elk geluid is even belangrijk. Of het nu het geluid van een viool is of het geluid van een kleine haarborstel die zachtjes een zware steen aanraakt. Ik streef ernaar om elk geluid in een context te plaatsen waardoor het tot bloei komt, zodat zelfs de meest alledaagse geluiden hun schoonheid zullen laten zien."
Met zijn improvisatiecollectief Arkester maakt Hugo landschappen van geluid. In ieder stuk ontstaat een andere omgeving,een biotoop van klanktexturen. Een teder landschap, een landschap dat terug praat.
Meer weten over Hugo? Ga naar zijn website.