Yannic Forster Trio feat. Denise Jannah tijdens Ujazzfest 2024

Yannic Forster Trio feat. Denise Jannah tijdens Ujazzfest 2024
Het Utrechtse Yannic Forster Trio is een jong en veelbelovend jazztrio, dat onlangs de Denise Jannah Award heeft gewonnen. Na hun succesvolle gezamenlijke optreden op het Grachtenfestival duiken ze weer de repetitieruimte in om nieuwe composities voor hun debuutalbum te schrijven. Het Yannic Forster Trio en Denise Jannah nemen je mee langs verschillende landen en culturen, waarbij ze de grenzen van jazz opzoeken en verleggen. Samen slaan zij een muzikale brug tussen het vele eeuwen ouden Oosten en hedendaagse Westen. Verwacht een avond vol verrassingen, creativiteit en onverwachte wendingen.
Yannic Forster (1998) is als jazzpianist net afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium. Begin 2023 deed hij mee aan de Grachtenfestival Jazz Competition en na een zenuwslopende finale kreeg het Yannic Forster Trio de 'Denise Jannah Award' uitgereikt van the Dutch Lady of Jazz zelf. Samen speelden zij een concert tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam, midden in het festivalhart de Tolhuistuin.

Denise Jannah haar stilistische en linguïstische veelzijdigheid zijn haar sterke troeven. De Nederlands-Surinaamse jazz-zangeres Denise Jannah beweegt zich met groot gemak ook binnen andere stijlen: van Soul, Gospel, en R&B tot Latin, Surinaamse- en Wereldmuziek. Ze staat bekend om haar innemende uitstraling en is internationaal actief. Zo stond ze op podia in Japan, Bulgarije, Indonesië, Zuid Afrika, Azerbeidzjan, Taiwan, Chili, de Verenigde Staten, Rusland, Colombia, de Nederlandse Antillen, Suriname, Barbados, Sri Lanka. Daarnaast is ze een graag geziene gast bij de meest uiteenlopende formaties: van het Rosenberg Trio tot de Carnegie Hall Jazz Band van het Willem Breuker Kollektief tot het Metropole Orkest.