Utrecht Pride

  • 01/06
Deze wens delen we met onze samenwerkingspartner Universiteit voor Humanistiek (UvH). We hebben ons dan ook samen aangemeld voor de botenparade, en met succes! Tijdens de botenparade varen HKU en UvH dus op één boot mee, door het centrum van Utrecht, om de liefde in al z’n diversiteit te vieren.

Een mooie groep studenten en medewerkers van HKU en UvH is inmiddels bezig met de voorbereidingen. Op 1 juni vindt er in de ochtend eerst een inhoudelijke bijeenkomst plaats rondom het thema Diversiteit & Inclusie op HKU-locatie Nieuwekade (alleen op uitnodiging). Daarna gaan we graag met de communities van HKU en UvH genieten van de botenparade! Met meer dan 100.000 bezoekers is de Utrecht Pride een moment waarop we graag laten zien waar we voor staan.

Meetingpoint

Vaar je niet mee op de boot, maar heb je wel zin om samen met andere HKU’ers langs het water van de Pride (en onze boot) te genieten? Kom dan naar het meetingpoint! Op Park Paardenveld (voor de deur van HKU-locatie Nieuwekade) kunnen we elkaar vanaf 13.00u ontmoeten. Zien we je daar?

Route

De botenparade start om 13.30u bij de Bartholomeïbrug. De parade zal rond 14.00 uur onder Hoog Catharijne doorvaren, waarna de eerste boot rond 14.15 bij Park Paardenveld zal zijn. De eerste boot is om 16.00 uur bij het eindpunt ter hoogte van de Tolsteegbarrière. Rond 18.00 uur zijn alle boten rond! Half mei wordt bekend welke ‘plek’ de boot van HKU/UvH in de parade zal hebben. De parade bestaat uit 50 boten.

Diversiteit en Inclusie binnen HKU

Deelname aan de Utrecht Pride is natuurlijk niet het enige dat we als HKU doen om de acceptatie en emancipatie van de LHBTIQ+ community te bevorderen. Binnen HKU werken we onder de noemer Diversiteit en Inclusie op verschillende manieren aan een tolerante en inclusieve leer- en werkomgeving. Lees verder over wat we nog meer doen.