Uitreiking Keep an Eye Photography Stipendium 2023

  • 30/06
Uitreiking Keep an Eye Photography Stipendium 2023

Voor drie studenten van HKU kan afstudeerfestival Exposure extra bijzonder worden. Voor het vierde jaar op rij wordt het Keep an Eye Photography Stipendium uitgereikt, een prijs bedoeld om talentvolle HKU’ers die werken met het medium fotografie, direct na afstuderen te ondersteunen bij het opzetten van hun beroepspraktijk.

De prijs wordt mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation. Deze foundation ondersteunt startende, getalenteerde kunstenaars door hen een springplank of podium te bieden naar het grote publiek. Het Keep an Eye Photography Stipendium is een geldbedrag van € 10.000,-, waarvan een deel is gereserveerd voor coaching. Het belangrijkste criterium voor deelname is dat fotografie een wezenlijk onderdeel uitmaakt van het eindexamenwerk.

Jury
De jury bestaat dit jaar uit:

  • Isabelle van Hemert​
    Isabelle is beeldredacteur bij De Correspondent. Ze studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en realiseerde zich meteen dat fotograferen voor haar geen doel op zich was. Ze zag en ziet het als een middel om beeldmechanismen en kijkgedrag beter te begrijpen. Naast haar werk bij De Correspondent is ze creatief producent bij Radical Reversibility.

  • Iris Sikking
    Iris Sikking is curator fotografie en werkt bij het Fotomuseum Den Haag. Ze is gevestigd Amsterdam. Na de Master Photographic Studies (Universiteit Leiden) werkte ze als zelfstandig curator voor verschillende organisaties zoals Paradox. In 2022 werd ze aangesteld als gastcurator voor de Biennale für aktuelle Fotografie in Manheim, Ludwigshafen en Heidelberg. En in 2018 was ze co-redacteur van de bundel Why Exhibit? (Fw:books) naast haar curatorschap voor de Krakow Photo Month (2018). Ze heeft samengewerkt met fotografen als Dana Lixenberg, Lisa Barnard, Salvatore Vitale en Robert Knoth & Antoinette de Jong.

  • Jaya Pelupessy
    Jaya Pelupessy studeerde Photography aan HKU en rondde zijn opleiding af in 2013. Hij is beeldend kunstenaar en onderzoekt de fotografie. Hoe een beeld in elkaar zit, kadrering en compositie, maar ook het technische proces. Hij ontleedt hoe we met beelden omgaan en maakt van zijn onderzoek nieuwe werken. Pelupessy probeert in zijn werk te vertragen en fotografie weer tastbaar te maken. Hij schuwt daarbij niet de grenzen van het medium te op te rekken.

Uitreiking
De feestelijke uitreiking van de drie stipendia vindt plaats op onze locatie Oudenoord. Je bent van harte welkom de uitreiking bij te wonen! Meld je aan via onderstaand formulier.

De uitreiking vindt plaats tijdens Exposure, het afstudeerfestival van HKU. Je bent na de uitreiking van harte welkom voor een borrel. Je kunt ook de expositie of het randprogramma van overige afstudeerrichtingen bezoeken.

Wil je meer weten over de samenwerking tussen HKU en de Keep an Eye Foundation of wil je het werk van de eerdere winnaars bekijken? Lees dan hier verder.

Aanmeldformulier