Tot de zon opkomt

  • 24/02
In 2024 viert het Nederlands Studenten Kamerkoor zijn 50e verjaardag met de betoverende tournee ‘tot de zon opkomt’. Onder leiding van dirigent Lodewijk van der Ree bezingt het koor de nacht met een divers repertoire, waarin klassieke, folkloristische en hedendaagse composities worden gecombineerd. We gaan op reis door een slapeloze nacht, waarin van alles voorbij komt waar de studenten overdag geen tijd voor hadden.

Opmerkelijke werken zijn de Pulitzer Prize-winnende ‘Allemande’ van Caroline Shaw en het emotioneel geladen ‘Del iubilo del core che esce in voce’ van Robert Heppener. Naast Nederlandse componisten zoals Diepenbrock duiken tussendoor ook traditionele Estse wiegenliedjes op. Het programma culmineert in een wereldpremière van Laura Polence, een mix van moderne elementen en improvisatie.

In samenwerking met een regisseur en een lichtontwerper transformeert het NSK de muzikale reis in een meeslepende theatrale ervaring. Dit is een mijlpaal voor dit uitzonderlijke projectkoor dat al sinds 1974 hoogstaand amateurtalent koestert.

Kom luisteren en feest met ons mee. Meer informatie over de tour en tickets op: www.nskk.nl