Tentoonstelling PASSAGE

  • 10/11
  • 26/11
Tentoonstelling PASSAGE
Bij hun afstuderen aan HKU Photography in 2022 wonnen Lola Beekhuijzen, Mandy Nijhof en Noah van de Wetering een Keep an Eye Stipendium, dat hen ruim een jaar lang ondersteunde bij het doorontwikkelen van een beginnende kunstenaarspraktijk. In de tentoonstelling PASSAGE sluiten ze die periode af met nieuw werk. Dit werk is uiteenlopend, maar kenmerkt zich bij alle drie door een opvallend vrije omgang met de fotografie, die eerder als aanleiding of referentiepunt dient, dan als presentatiemedium.

Lola Beekhuijzen
Lola Beekhuijzen maakt gebruik van de videocamera, maar de kern van haar werk bestaat uit performances die relaties tussen het menselijke lichaam en de technologische omgeving adresseren. In haar nieuwe performance staat het gebruik van zogenaamde 'wearables' centraal; apparaten met het doel ons individuele dagelijks leven te verbeteren.

Mandy Nijhof
Voor Mandy Nijhof is fotografie in de eerste plaats een registratie- en onderzoeksmethode, voor de uiteindelijke vorm kiest ze meestal voor tekenen of schilderen. De rode draad van haar werk wordt gevormd door seksueel misbruik in haar kindertijd en de manieren waarop ze ondanks dit trauma grip probeert te krijgen en te houden op haar dagelijks leven.

Noah van de Wetering
Noah van de Wetering's conceptueel georiënteerde werk komt voort uit persoonlijke analyses van het creatieve proces en de communicatieve waarde van beeld. Fotografische technieken dienen daarbij als uitgangspunt, waarbij representaties van de werkelijkheid vaak worden ondergraven door middel van abstrahering. Beeld wordt gecombineerd met tekst, als kritische reflectie, maar ook in de vorm van schijnbaar onzinnige toevoegingen.

Keep an Eye Foundation
Ieder jaar ontvangen drie afgestudeerden van HKU Photography een geldbedrag van €10.000,- van de Keep an Eye Foundation, waarvan €2.500,- gereserveerd is voor coaching door een ervaren kunstenaar. Dit stipendium draagt bij aan de profilering als beginnend kunstenaar, en biedt de pas afgestudeerden de gelegenheid om zich te nestelen in de praktijk van een passend werkveld.