STILSTAAN | Ik loop en loop verder

STILSTAAN | Ik loop en loop verder
Sta jij wel eens stil? Stil bij je eigen gevoelens. De mensen om je heen. Of de mening die je hebt. In zijn afstudeerconcert neemt Niels de Groot (opleiding Docent Muziek) je mee in zijn zoektocht naar STILSTAAN. Hoe doe je dat eigenlijk? Niels doet dit samen met een koor van ongeveer 60 zangers. De meesten hiervan zijn ODM studenten van alle jaren, maar er zingen ook Klassiek zang studenten en mensen van buitenaf mee. Tijdens het concert zal er in verschillende bezettingen gemusiceerd worden.


Niels de Groot over zijn afstudeerproject:

'In mijn afstudeerconcert wil ik je graag meenemen in hoe belangrijk het is om af en toe stil te staan. Te luisteren naar anderen. Jezelf. En te bedenken hoe je je wil uiten tegenover je naasten en richting de rest van de samenleving.

Zelf loop ik al mijn hele leven snel vooruit. Pas de laatste tijd sta ik bewuster stil, op zoek naar mezelf. Ik kwam erachter dat je pas kan zoeken naar wie je bent en wat je vindt, als je af en toe stilstaat. Anders loop je daaraan voorbij. Dit is niet altijd even makkelijk. Er is altijd wel iets dat ervoor zorgt dat ik blijf gaan in plaats van STILSTAAN. ‘Nog even dit afmaken’, of ‘maar dit moet echt vandaag af’, ‘als ik nu niet voorbereid zal het niet lukken’, of ‘dit vind ik leuk dus waarom zou ik het niet doen?’.

Als ik om me heen kijk heb ik het idee dat ik niet de enige ben die dit heeft. Voor iedereen zal STILSTAAN er anders uitzien. Je zult voor jezelf op zoek moeten gaan naar wat voor jou werkt. Op deze avond hoop ik je bewust te maken van het belang van STILSTAAN.

Ik ben op zoek naar de juiste balans tussen doorlopen en STILSTAAN. Voor mij is een belangrijke factor hierin samen zingen. Dit kan zorgen voor een onbeschrijfelijk gevoel. Het kan je meevoeren, emotioneren, je raken tot in het diepste van je ziel. Dit is in woorden niet te vangen, je moet het ervaren. Ik neem je graag mee in mijn zoektocht naar STILSTAAN.'