LOU X HKU Salon: Stad en Ruimte

LOU X HKU Salon

  • 21/03
LOU X HKU Salon: Stad en Ruimte

Waarom nu?

De stad waarin wordt geleefd, op straat of in een kamer. De stad die wordt vormgegeven door beleidsmakers, beleggers en bewoners. De stad waarvan de functie lijkt te veranderen. Ruimte is een plek om te werken, te wonen, te staan, te lopen, te leven. Fysieke ruimte is vanzelfsprekend. Of anno nu niet meer? We proberen ons allemaal staande te houden, op zoek naar een ruimte die voor ons is. Je hoort ze roepen “wonen is een recht”, waarom kunnen we hier dan geen aanspraak op maken? Ruimte is actueel. Urgent. Geen betere tijd dan nu om het gesprek aan te gaan.

Waarom wij?

Stichting Lou ageert tegen het tekort van betaalbare ruimte middels het stichten van tijdelijke broedplaatsen in leegstaand vastgoed. HKU Salon is een interdisciplinair platform voor en door HKU-studenten en alumni. Nieuwe artistieke stemmen dragen bij aan het signaleren van actuele ontwikkelingen. De stad als epicentrum, een ruimte waar kritische vraagstukken zich opwerpen voordat deze landelijk gaan leven.

Wat dan?

Deze derde avond gaat over ruimte innemen in de publieke ruimte. Neem je ruimte in door dwars te zijn, te handelen, kritische vragen te stellen of door er simpelweg te zijn? Deze avond verkennen mensen met een visie of misschien wel een anti-visie de mogelijkheden. In deze laatste sessie laten we het statische los, geen vraag en antwoord structuur, maar scherpe woorden en uitvoerende kunst. Een open eind, wat hopelijk aanzet tot zelf tegen dingen aanschoppen.

Toegang is gratis, je hoeft je van tevoren niet aan te melden.

Meer weten? Lees verder bij LOU of HKU Salon.