Paarse Vrijdag special: Silent Knight

Max Laros

  • 09/12
Paarse Vrijdag special: Silent Knight

Silent Knight is een theatraal onderzoek rondom het woord homo. Een poging om de stereotypes rondom dit woord te vervagen door eenstem te geven aan de stille homo. De man die zich niet met dit woord verbonden voelt. Die liever op de bank blijft zitten dan de straat op gaat. Die zich afvraagt waarom hij zich daar schuldig over voelt.

Samen met leerlingen van het Haags Montessori Lyceum ben ik opzoek gegaan naar alle facetten die dit woord met zich meebrengt. Het meest gebruikte scheldwoord op school. Een grap. Een mens. Gelijk. Anders.

Ik vroeg mezelf af wat hun beeld is van een homo. Ben ik er een? En waarom dan? En hoe kijken zij bijvoorbeeld naar de regenboogvlag of Paarse Vrijdag?

Met deze input en eigen ervaringen heb ik de intieme en muzikale solo Silent Knight gemaakt: Een stil protest om te omarmen wie je bent.

Het stuk wordt twee keer gespeeld, een keer om 12.30 uur en een keer om 16.30 uur voorstelling duurt een half uur, gevolgd door een Q&A over Paarse Vrijdag en alle onderwerpen die daarbij horen. Indien er internationale studenten aanwezig zijn, is de voertaal Engels. De Q&A duurt ongeveer een half uur.

Na de tweede voorstelling en Q&A is de bar nog open voor een drankje.

Aanmelden is verplicht, gebruik daarvoor onderstaand formulier.