PRIKKEL

  • 06/10
  • 07/01
Van 6 oktober 2023 t/m 7 januari 2024 bezoek je op Buitenplaats Doornburgh de tentoonstelling PRIKKEL.

Beeldend kunstenaars, wetenschappers en theatermakers onderzochten vragen als: “Waarom kampen zoveel mensen met burn-outklachten?”; “Hoe verwerken ons brein en lichaam eigenlijk prikkels?” en “Wat kunnen wij hierover leren van neurodiverse mensen, met bijvoorbeeld autisme of ADHD?”. De uitkomsten vind je terug in deze zintuiglijke tentoonstelling – vol kunstwerken, video- en lichtinstallaties en een interactief lab – waarin wordt gespeeld met de waarneming en al je zintuigen aan bod komen.

Twee HKU'ers leveren een bijdrage aan de Expo: Silvana Hurtado studeerde in 2020 af in de richting Fine Art. Zij onderzoekt in haar werk voor de tentoonstelling haar innerlijk landschap en ADHD-geest. Vinny Jones geeft les aan Fine Art en is verbonden aan het lectoraat Performatieve Maakprocessen. Zij maakt een immersief lichtkunstwerk voor de tentoonstelling.

De tentoonstelling is te bezoeken van woensdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Tickets en meer informatie
Foto's door Lize Kraan
PRIKKEL is een samenwerkingsproject van Schweigman&, Buitenplaats Doornburgh, HKU en UMC Utrecht. Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Cultuur Innovatiefonds, Cultuurfonds Stichtse Vecht, Fentener van Vlissingenfonds, KF Heinfonds, Pauwhof Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds. De residentie van Roos van Geffen wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds. De residentie van Silvana Hurtado-Dianderas wordt ondersteund door Stichting Stokroos.

Lees meer over het onderzoek