Presentatie project 'Sensitieve Geboortezorg'

Theatre Design 3

  • 03/11
Presentatie project 'Sensitieve Geboortezorg'Dit project onderzoekt nieuwe invalshoeken en interventies om de cultuursensitieve zorg te verbeteren. Kunnen de studenten de mensen in de zorg inspireren? Een ervaring meegeven? Bewustzijn vergroten? En komen de studenten met verfrissende inzichten en creatieve, onconventionele concepten? Het eindproduct is een (prototype van een) artistiek eindproduct dat ingezet wordt tijdens de netwerkbijeenkomst of in de praktijk als hulp, inspiratie, tool, omgeving, middel, illustratie of signalering.

Dit is een Social Design project, alwaar de ontwerper/kunstenaar wordt betrokken bij een sociaal vraagstuk. Voor ge├źngageerde studenten die met hun werk iets willen betekenen in de samenleving is het interessant om zich te verdiepen in een andere wereld, buiten het traditionele werkveld, en te ervaren dat de toekomstmogelijkheden breder zijn dan het theaterpodium.

Eindpresentatie
De eindpresentatie vindt plaats voor de opdrachtgever, de Gemeente Utrecht en al haar zorgprofessionals uit het netwerk van Geboortezorg Utrecht. De studenten pitchen hun eindwerk eerst tijdens een digitale netwerklunch via Zoom voor regionale partners uit het zorgnetwerk. Vervolgens, vindt de eindpresentatie (in besloten kring) plaats in Gezondheidscentrum de Amazone, waar de studenten het werk feestelijk zullen presenteren/demonstreren/openen voor opdrachtgever en betrokkenen.

Begeleiding
Joost van Wijmen (artistiek inhoudelijke coach) Donna Risa (artistiek inhoudelijke coach) Sophie Simenel (productiecoach)

Opdrachtgever
Gemeente Utrecht

Meer informatie?
Mail voor meer informatie naar Sophie Simenel.