PopCollegeTour 2023

6 bands, 6 conservatoria, 6 podia, 6 steden, 1 week!

Na een geslaagde eerste editie in 2022 is PopCollegeTour terug! In één week gaat de tour langs zes shows op podia in Tilburg, Rotterdam, Enschede, Haarlem, Amsterdam en Utrecht (20 t/m 26 maart 2023).

Ieder conservatorium selecteert één band/act om deel te nemen aan de tour. Iedere show bestaat uit zes bands.

HKU Utrechts Conservatorium vaardigt Citrus Blossom af:
Citrus Blossom verenigt een groot aantal genres met rockmuziek als stevig fundament. Gemene deler van de bandleden is de grote behoefte om muziek te delen met het publiek. De liedteksten vallen op door een sterk sociaal en politiek bewustzijn, waarin zowel woede als zachtheid doorklinken. Citrus Blossom spreekt zich duidelijk uit tegen sociale ongelijkheid en de verschrikkingen van oorlog. De band maakt nummers om te spelen voor publiek; ze vallen op door een grote intensiteit, soepele improvisaties en een rauwe muzikaliteit pasend bij een viermanschap. Citrus Blossom werd opgericht in Griekenland en bestaat vandaag de dag uit een gemengd gezelschap internationale musici, woonachtig in Utrecht. De combinatie van rock, jazz, folk en pop versterkt het unieke timbre van de dialoog tussen saxofoon en viool die kleur geeft aan de traditionele, oosterse zangpartijen.

Stelios Chatzikaleas Trio
Tijdens de ombouw tussen de verschilende acts speelt het trio van Stelios Chatzikaleas, student Jazz & Pop bij HKU Utrechts Conservatorium.